fbpx
Manifestacije Novosti Turizam Video

Toni Cetinski po prvi put za pamćenje

Toni Cetinski je 30.decembra po prvi put nastupio Zlatiboru i uspeo je da napravi šou za pamćenje. Koncert je počeo pesmom Krik, a zatim je nastavio pesmama Onaj ko te ljubi, Ja sam zaljubljen, Jednom u životu, Žena nad ženama, a onda je koncert Tonija Cetinskog postao koncert porodice Cetinski, naime Mirko Cetinski je otpevao pesmu Caruso. Cetinski stariji je posle pesme pozvao sve da posete Istru, rekavši “Istra je uvek voljela sve…”

Toni Cetinski je između pesama govorio o ljubavi, druženju uz poneki šaljiv komentar kako je pre petnaest godina bio visok, nabildan sa bujnom kosom… U publici su ovog puta dominirali parovi i žensko društvo a u pojedinim trenutcima na Kraljevevom trg ste mogli videti parove kako plešu, zagrljeni i očigledno zaljubljeni.

Ritam se menjao pa su usledile beznadežno romantičke oesme Zar malo je to, Što si ti meni, a posle njih Zbog nje, Mjesečar i Opet si pobjedila. Potom su usledile duet pesme Zabluda i Lagala nas mala. Toni je otpevao i pesmu Bijelog Dugmeta “Ne spavaj mala moja dok muzika svira, a na repertoaru se našla i pesma Dina Dvornika “Ti si mi u mislima”…

Pevajući pesmu Morski vuk, Toni je izveo i probu dočeka nove godine, odbrojavalo se ali samo do 22:30. Sledeću pesmu je Toni najavio rekavši da je to pesma za dušu i rokere pa je zapevao Za Ljubav Treba Imat’ Dušu. Ženski deo publike je svaku novu pesmu nagrađivao vriskom i uzdahom i tako je došlo i do najdužeg vriska.

Pokušao je Toni Cetinski da završi koncert tada ali nije išlo publika nje želela još. Pa su usledile pesme Umirem sto puta, Neka te odvedu. Pesmu Od miljiun žena Toni je otpevao na “suvo” uz podršku svih na Kraljevom trgu. Onda se Toni pohvalio da je ugovorio još dva koncerta u zapadnoj Srbiji i da su svi bili vredni…

Kada je zapevao pesmu 23.prosinac rasveta se ugasila, a telefoni su se upalili i pevalo se za sve one kojih više nema, a onda je usledila Kad bi dao bog i na kraju Zbogom, odlazim…

Koncert na Kraljevom trgu je trajao skoro tri sata a publika je mogla da uživa u zvucima mediteranskih balada i da na planini oseti dah Istre i Jadrana.

I na kraju se mora priznati da su koncerti Riblje Čorbe i Tonija Cetinskog bili odlični, svaki na svoj način naravno. Riblja Čorba je pevala za buntovne a Toni za srećno i nesrećno zaljubljene. Oba koncerta su bili odličan uvod za večerašnji nastup Jelene Tomašević, a očekuje se da večeras na Zlatiboru bude više od 30.000 posetilaca.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

October 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031