fbpx
Događaji Novosti

Učenice OŠ Vuk Karadžić iz Priboja posetile preduzeće Danica u Čajetini

 

26.04.2012.godine, Čajetina

Danas su učenice 8.razreda OŠ Vuk Karadžić iz Priboja posetile preduzeće Danica u Čajetini. Poseta je organizovana povodom međunarodnog Dana devojčica. Ovaj dan se obeležava svake godine poslednjeg četvrtka u aprilu, u organizaciji Udruženje poslovnih žena Srbije, a ove godine u saradnji sa projektom Profesionalna orijentacija na prelasku u srednju školu. Cilj manifestacije je upoznavanje devojčica sa netipičnim profesijama kojima se žene bave i da ih ohrabri da se pri izboru zanimanja rukovode ličnim interesovanjima i talentima, i da ne podlegnu stereotipima. Posebna pažnja se posvećuje zanimanjima u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija, prirodnih nauka i inženjerstvu a koja nude velike poslovne mogućnosti.

Učenice su se upoznale sa procesima rada u proizvodnji HTZ opreme, i svim fazama u nastanku jednog odevnog predmeta od krojenja i šivenja do dorade. Proizvodne procese je učenicama opisala Nada Lučić. Pošto su obišle proizvodne pogone učenice su razgovarale i sa direktorkom preduzeća, Canom Ćirović. Ona im je opisala poslove upravne poslove u preduzeću.

Akciji se pridružio i naš portal, pa su se devojčice upoznale i sa procesom nastanka jednog web članka, i njegovim objavljivanjem uz pomoć mobilnog telefona.

[nggallery id=21]

I za kraj treba pomenuti da je od aprila 2001. godine, kada je u Nemačkoj prvi put obeležen Dan devojčica, u ovoj manifestaciji učestvovalo više od milion devojčica. Uspešnost manifestacije se ogleda i u činjenici da Evropski socijalni fond podržava aktivnosti Dana devojčica u sve više zemalja kao i u tome da ovaj koncept preuzima sve veći broj zemalja.

Nadamo se da smo devojkama pomogli da reše svoje dileme oko upisa u srednju školu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031