fbpx
Novosti

Uzmi račun i na Zlatiboru

Nagradna igra “Uzmi račun i pobedi” koju organizuje Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om i dalje izaziva veliko interesovanje javnosti. Kao i u celoj Srbiji slična situacija je bila i u pošti na Zlatiboru gde se do juče teško moglo doći do besplatnih koverti za slanje računa. Radna grupa za organizaciju nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” je uputila instrukciju Pošti Srbije da se broj koverata koje svaki građanin može da preuzme u jednoj poslovnici ograniči na tri dnevno. Odluka je doneta kako bi organizatori izašli u susret velikom interesovanju za slanje fiskalnih računa i slipova i obezbedili ravnomerniju i efikasniju raspodelu koverata u celoj Srbiji.

Za prvih osam dana građanima je podeljeno oko 1,5 miliona koverata, a u Glavni poštanski centar je na preradu stiglo oko 300.000 koverata. Slanje računa i slipova traje od 01.02.2017. do kraja marta, a planirana su ukupno četiri izvlačenja koja će biti organizovana jedanput nedelјno.

Iskusni igrači savetuju građane da pregledaju sve elemente fiskalnog računa kao i kvalitet štampe jer računi na kojima se ne vide svi podaci neće biti validni za nagradnu igru.

Što se tiče fonda nagrada sve učesnike nagrade igre očekuje veliki broj nagrada koji još uvek nije konačan. Posebnu zanimljivost ove igre čini i  takmičenje opština i gradova u broju prikuplјenih fiskalnih računa i slipova. To znači da se učešćem u nagradnoj igri građani ne bore samo za sebe – već i za grad u kojem žive, a nagrada za najaktivnije lokalne zajednice biće besplatna wi-fi zona.

Kako bi svaka opština ili grad imali podjednaku šansu da učestvuju u takmičenju i osvoje nagradu, posmatra se broj prikuplјenih fiskalnih računa i slipova u odnosu na broj stanovnika i prosečnu zaradu na teritoriji lokalne samouprave. Na ovaj način eliminišu se razlike u veličini i kupovnoj moći među opštinama i gradovima.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829