fbpx
Događaji Fudbal Novosti Sport Video

Zlatibor osvojio bod u gostima

U subotu, 7.septembra FK Zlatibor je igrao u gostima protiv ekipe Sevojna u okviru četvrtog kola Zone Drina. Utakmica se igrala po oblačnom vremenu pred više stotina navijača na stadionu u Sevojnu.

sevojno-zlatibor14-2

Za Sevojno su igrali Lojanica, Živković, Jezdimirović, Cvijović, Goronjić, Volić, Karadarević, Nedeljković, Radović, Vuković (kapiten) i Pejić.

Trener Zlatibora Čančarević je utakmicu počeo u sledećem sastavu: Filipović, Ristanović, Glišović, Kostadinović, Todorović, Stanić (kapiten), Vilaret, Udovičić, Luković, Lazović i Čolić.

Domaći su prvi krenuli sa centra, i već u četvrtom minutu kapiten domaćih Vuković je imao šansu za gol. On je izveo skraćeni korner uz asistenciju Jezdimirovića i šutirao je direktno na gol. Golman Filipović bio spreman i ovu loptu boksuje van kaznenog prostora.

sevojno-zlatibor14-3

Radović je u 9 minutu propustio stopostotnu šansu za Sevojno. Domaći su se probili po levoj strani, Nedeljković je loptu uputio na levu stranu, gde ju je prihvatio Pejić. On je centrirao u kazneni prostor gde se lopta odbila od igrača Zlatibora. Nedeljković je prihvatio na peterac i vratio nazad za Radovića. Ovaj je šutirao ali golaman Filipović se baca i loptu odbija u polje.

Minut kasnije Pejić je izveo korner. Igrači Zlatibora su loptu izbili u polje gde ju je prihvatio Volić. On je centrirao sa desne strane. U kaznenom prostoru najbolji u skoku je bio Goronjić, ali je lopta otišla preko gola.

Zlatibor je prvu šansu imao u 11 minut. Filipović je ispucao loptu. Na sredini terena je prihvatio Ristanović, koji je uputio napred. Luković je uspeo da umakne odbrambenim igračima Sevoja i uđe u kazneni prostor. On je pokušao da lobuje golmana Lojanicu, ali je lopta prošla pored gola.

Vuković je ponovo dobro šutirao u 21 minutu. On je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane. Ubačenu loptu u kazneni prostor ali je Luković šalje glavom u aut.

Igrao se 27 minut. Nedeljković je brzo izveo slobodan udarac na sredini terena. On je uputio loptu na ivici kaznenog prostora gde se nalazio Radović. Lopta je nezgodno odskočila ispred Radovića koji je slabo zahvatio. Golman Filipović je lako intervenisao.

Igrao se 35 minut kada je Lazović klizećim startom oduzeo loptu domaćim igračima a zatim kombinovao sa Vilaretom koji šutira sa oko 20 metara na gol Sevojna. Tri minuta kasnije igrači Sevojna su izveli slobodan udarac iskosa sa desne strane, a u kaznenom prostoru najbolji u skoku je bio Pejić, ali lopta ide preko gola.

sevojno-zlatibor14-4

Lazović je 41 minutu pokušao da uposli Lukovića ali je golman Lojanica bio brži. Igrao se 43 minut kada je Karadarević propustio odličnu priliku da Sevojno dovede u vođstvo. Pejić se probio po levoj strani do ivice kaznenog prostora odakle je loptu uputio na peterac. Tamo je Karadarević zakasnio i lopta odlazi van terena. Radović je u sudijskoj nadoknadi pokušao glavom ali je lopta otišla preko gola.

U nastavku Zlatiborci su zaigrali agresivnije, već u 49 minutu Luković je imao šansu. Stanić je izveo slobodan udarac na sredini terena, Luković je pokušao glavom sa ivice kaznenog prostora. Minut kasnije Vuk Todorović je pokušao sa 20 metara da matira golamana Sevojna ali bezuspešno. U 52 minutu Čolić je sa trinaestmetara šutirao na gol, ali je Lojanica bio siguran.

U 55 minutu obe ekipe su izvršile izmene. U redovima Zlatibora je zaigrao oporavljeni Mudrinić koji je zamenio Čolića, dok je trener domaćih umesto Karadarevića u igru uveo Kovačevića.

Domaći su se oslobodili pritiska u 57 minut, kada je Pejić glavom gađao gol Filipovića. Isti igrač je pet minuta kasnije ponovo glavom pokušao da savlada Filipovića ali bez uspeha.

U 63 minutu Zlatibor je imao dobru akciju ali je Luković šutirao pored gola. Domaći su drugu izmenu izvršili dva minuta kasnije u igru je umesto Nedeljkovića ušao Marić. Trener Sevojna je treću izmenu izvršio u 79 minut kada je umesto povređenog Goronjića u igru ušao Stranjaković.

U nadrednih petanest minuta se uglavnom igralo na sredini terena, a Zlatibor je novu šansu imao u 80 minut. Mudrinić je izveo slobodan udarac. On je loptu uputio Glišoviću na levoj strani koji centrira u kazneni prostor. Tamo je loptu zahvatio Udovičić, ali je njegov šut izblokiran, potom je pokušao i Mudrinić ali je i njegov šut izblokiran. Tri minuta kasnije Luković je kombinovao sa Todorovićem a zatim sa oko 20 metara šutirao direktno na gol Sevojna. Golman Lojanica pravi paradu i lopta ide preko prečke van igre.

Zlatibor je poveo u 86 minutu, Glišović je oduzeo loptu domaćima, probio se po levoj strani. On je centrirao u kazneni prostor, ali je jedan od igrača Sevojna loptu zahvatio glavom i spustio je ispred Udovičića koji sa ivice kaznenog prostora šutira silovito u desni ugao.

sevojno-zlatibor14-1

Kako nisu imali više šta da izgube domaći prelaze u opšti napad, U 88 minutu Radović je pokušao glavom ali je njegov udarac izblokiran. Igrao se prvi minut sudijske nadoknade kada je Sevojno uspelo da izjednači. Cvijović je ubacio loptu sa desne strane na peterac gde se Vuković prikrao i loptu plasirao u mrežu za 1:1.

Nepun minut kasnije sudija Željko Đurić je svirao kraj. Publika je mogla da uživa u dinamičnoj i borbenoj utakmici a sudija je dao i tri žuta kartona. U redovima Zlatibora su žute kartone dobili Vuk Todorović i Vladan Luković, a Cvijović na strani Sevojna.

Posle četiri odigrana kola Zlatibor ima 5 bodova i nalazi se na 10 mestu, dok je Sevojno sa 4 boda na 13 mestu. Sledeće nedelje Zlatibor kod kuće igra sa ekipom Zadrugara iz Lajkovca.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031