fbpx
Novosti

Zlatiborac nagrađen na 79.Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

 

13.maj 2012.godine, Zlatibor

U petak, 11.maja 2012.godine, u Kongresnom centru Novosadskog sajma, veče pre svečanog otvaranja 79. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, uručena su priznanja za kvalitet proizvoda u robnim grupama meso i proizvodi od mesa i mleko, proizvodi od mleka, sirevi i sladoledi. Stručna komisija Novosadskog sajma je prijavljene proizvode ocenjivala 24-26 aprila i 3. maja 2012.godine, Radom komisije je rukovodio dr Radoljub Tadić, sa Instituta za higijenu i tehnologiju mesa iz Beograda.

Industrija mesa Carnex iz Vrbasa proglašena je za Apsolutnog Šampiona Novosadskog sajma – za vrhunski kvalitet i brojne inovacije u asortimanu. Velike šampionske pehare osvojili su pančevačka Kompanija za proizvodnju mesa Agroživ, koja je proglašena i Šampionom u proizvodnji pilećeg mesa, i prezentaciji proizvoda i Mlekara Celeia DOO, Petrovče, Slovenija, koja je nagrađena za vrhunski kvalitet ocenjenih proizvoda od mleka. Srebrnim šampionskim peharima Novosadskog sajma nagrađeni su Šimšić Monmilk – Mlekara Lazine, Danilovgrad, Crna Gora – za visok kvalitet ocenjenih fermentisanih mlečnih proizvoda, Kompanija Belje, Beli Manastir, Hrvatska – za vrlo visok kvalitet ocenjenih svežih i polutvrdih sireva i Vindija, Lajkovac, za odličan kvalitet polugotovih jela i proizvoda od živinskog mesa.

Kompanija Zlatiborac je dobila Pehar Novosadskog sajma za kvalitet tradicionalnih zlatiborskih specijaliteta, kao i tri velike zlatne medalje  za vakumiranu svinjsku pečenicu, goveđu pršutu i goveđi ramstek (rinfuz), kao i šest zlatnih medalja i tri srebrne medalje. Evo kako je žiri ocenio proizvode kompanije Zlatiborac:


Zlatiborac svinjska pečenica, vakuum 5.00 Velika zlatna medalja
Zlatiborac goveđa pršuta, vakuum 5.00 Velika zlatna medalja
Zlatiborac goveđi ramstek, rinfuz 5.00 Velika zlatna medalja
Zlatiborac svinjska pečenica, rinfuz 4.56 Zlatna medalja
Zlatiborac svinjska pečenica, zaštitna atmosfera 4.56 Zlatna medalja
Zlatiborac goveđi ramstek, vakuum 4.51 Zlatna medalja
Zlatiborac goveđe pršuta, rinfuz 4.50 Zlatna medalja
Zlatiborac svinjska pršuta, rinfuz 4.50 Zlatna medalja
Zlatiborac goveđi ramstek, zaštitna atmosfera 4.50 Zlatna medalja
Zlatiborac svinjska pršuta, zaštitna atmosfera 4.14 Srebrna medalja
Zlatiborac goveđa pršuta, zaštitna atmosfera 4.11 Srebrna medalja
Zlatiborac svinjska pršuta, vakuum 4.06 Srebrna medalja

Pehare Novosadskog sajma su dobili i crnogorska kompanija Mianja iz Cetinja za kvalitet tradicionalnih proizvoda sa poznatim geografskim poreklom, Zdi produkt iz Širokog Brijega (Bosna i Hercegovina), za kvalitet barenih0, suvomesnatih i fermentisanih kobasica, a Koteks iz Surčina za kvalitet kobasica, dimljenih, suhomesnatih i fermentisanih proizvoda od mesa. Istim priznanjem je nagrađen i Swisslion, prehrambena industrija Beograd za visok kvalitet i asortiman ocenjenih sladoleda.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2022
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031