fbpx
Manifestacije Sport Sport+ Turizam

60. Trka kroz Srbiju 1.septembra na Zlatibru

Prva etapa Međunarodne biciklističke 60. Trke kroz Srbiju od Istočnog Sarajeva u Republici Srpskoj do centra Zlatibora, u dužini od 170 kilometara, biće održana 1. septembra a takmičari iz 20-ak zemalja Evrope i sveta očekuju se na cilju oko 15 časova u centru ovog trenutno najposećenijeg turističkog mesta u Srbiji – najavila je Informativna služba Opštine Čajetina, dodajući da je ovo samo jedna kockica u mozaiku saradnje Republike Srbije i Republike Srpske.

Cilj prve etape je na Zlatiboru u ulici Miladina Pećinara (plato preko puta depandansa hotela Palisad), a program počinje u 14 časova. Za ovu priliku domaćini su pripremili kraći kulturno – umetnički program a dolazak takmičara se očekuje oko 15.15.

Ukupna dužina staze od Istočnog Sarajeva do Novog Sada iznosi 450 kilometara a trku su ove godine podržali opštine Istočno Sarajevo, Čajetina i Mionica, kao i gradovi Beograd, Požarevac, Zrenjanin i Novi Sad. Trka kroz Srbiju je uvrštena u zvaničan kalendar Međunarodne biciklističke federacije (UCI), koja je u ovim teškim vremenima propisala najoštrije mere zaštite od korona virusa.

Zainteresovanost ekipa za učešće je ogromna, a pored ekipa i vozača iz Holandije, Belgije, Nemačke, Rusije, Austrije, Italije, Francuske i čitavog regiona, posle dugog niza godina, na našim drumovima ćemo videti i jednu ekipu iz Španije – tim Kaha Rural.

Odmah po završetku ove trke, 4. septembra kreće i Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka, koja će trajati do 7. septembra.

Obe trke podržali su vlade i ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Republike Srpske, Fond Milan Panić, gradovi i opštine kroz koje trke prolaze a generalni medijski pokrovitelji obe trke su Radio televizija Srbije i Radio televizija Republike Srpske.

Saobraćaj na deonici od ulaska na Zlatibor do hotela Palisad biće u povremenoj obustavi 1. septembra u periodu od 14 do 17 časova, pa se preporučuje korišćenje alternativnih pravaca.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930