fbpx
Skijanje Sport

Balkan kup 21

U subotu je na Zlatiboru održana druga trka u okviru FIS Balkan kupa. Najbolji smučari Balkana su po drugi put u 2021.godini odmerili snage na Tić polju. I ovog puta organizatori nisu imali sreće sa vremenom, tako da je iako su planirana dva takmičarska dana održano je samo takmičenje u subotu.

U muškoj konkurenciji u trci na 10 km Paul Papene iz Rumunije je nastavio sa serijom dobrih rezulta osvojivši svoju četvrtu zlantnu medalju u deset dana. Drugo mesto je zauzeo Petrika Hadžiu dok je treći bio Franko dal Farra iz Argentine. Četvrto mesto je pripalo takmičaru iz Bugarske, Aleksandru Ognjanovu, a peti je bio Marko Skender iz Hrvatske.  Kada su u pitanju domaći takmičari Miloš Đorđević je bio šesnaesti, Nikola Đorđević (18), Đorđe Paunović (19) i Tarik Aslani (20).

U trici na 5 km u ženskoj konkurenciji prvo mesto je osvojila takmičarka iz Rusije Varvara Prohorova (82,97 FIS poena). Hrvatska smučarka Tena Hadžić je bila druga a rumunka Timea Lorinc treća. Na četvrto mesto se plasirala Anja Ilić, a grkinja Maria Ntanou je bila peta.

Kada su u pitanju ostale domaće takmičarke Emilija Bućić je bila deseta, Isidora Ćupović jedanesta, Andrea Marković dvanesta a Sara Piplović trinaesta.

U kategoriji U14 najbolje vreme je imao Ivan Smiljanić (SK Zvezda) koji je stazu od 3 km prešao za 8:13.1. Drugo mesto je osojio Pavle Pavlović (SK Zlatibor) dok je treći bio Mladen Stanković (SK Zvezda). U ženskoj konkurenciji prvo mesto je zauzela Ana Jeremić (SK Zvezda), druga je bila Aleksandra Ružić (SK Zlatibor) a treča Milekić Sara (SK Zvezda).

U kategoriji U12 u muškoj konkurenciji prvo mesto je osvojio Andrija Tošić, Andrija Veličković je bio drugi a Vuk Sredojević treći svi takmičar SK Zvezda. Među devojčicama je u ovoj kategoriji prvo mesto pripalo Jovani Joksimović (SK Zvezda), Anđela Rajevac je bila druga (SK Zvezda) a Vanja Tucović treća (SK Zlatibor).

Joksimović Jelena je bila prva u kategoriji U10. Drugo mesto je osvojila Irina Đurović a Lana Tošić je bila treća. Među dečacima u ovoj kategoriji prvo mesto je osvojio Srđan Milekić, David Dragović je bio drugi a Mihajlo Bujišić treći.

Kategorija U8 prvo mesto je zauzela Sofija Smiljanić, Mina Tucović je bila druga a Dunja Smiljanić treća. Među dečacima Bogdan Smiljanić je bio prvi, Mihailo Jeremić drugi a Stefan Marijanović treći.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031