fbpx
Manifestacije Sport Sport+ Turizam

Beograđani najbolji na XI policijadi

Zlatibor je i 2018.godine bio domaćin Policijade, koja se ove godine održavala na sportskim terenima odmarališta Golija 15 i 16.juna. Ove godine se se za titulu najboljeg u brojnim disciplinama nadmetalo više od 750 policajaca iz svih gradova Srbije.

Svečano otvaranje manifestacije uz intoniranje državne himne i svečane pesme sindikata, izvršeno je u 15,00 na terenima odmarališta „Golija“ . Otvaranje su, pored učesnika i gostiju, pratile brojne novinarske ekipe, a utakmice su odigravane na terenima domaćina. Ovogodišnju policijadu su podržali opština Čajetina, dečje odmaralište Golija, kompanije Zlatiborac, Zaječarska pivara, mesara MAK iz Niša, vinarija Status iz Svrljiga, dok su učesnici takmičenja sami finansirali troškove kotizacije i smeštaja.

 

XI Policijadu po redu, je otvorio predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović, koji je i ovom prilikom skrenuo pažnju na loš materijalni položaj pripadnika policije i pokušaje da se rad ovog sindikata opstruiše. Učesnike Policijade su pozdravili i šef Policijske uprave grada Užica kao i predstavnik Sindikata policije Slovenije Kristjan Mlekuš.

Na početku manifestacije dodeljene su priznanja i nagrade. Plaketa za hrabrost i junaštvo je dodeljena Zoranu Ogrizoviću (PS Novi Beograd), dok je plaketa „Dobar oficir“ pripala Marjanu Radanovu, oficiru odeljenja policije PU Pančevo.

Zlatna medalja za sindikalne zasluge je dodeljena Slavku Puzoviću, a srebrna Srđanu Trajkoviću. Kompanija Zlatiborac je dobila Zlatnu plaketu sindikata sa lovorovim vencem dok je Kristjanu Mlekušu is Sindikata policije Slovenije uručena srebrna plaketa. Plavom plaketom su nagrađeni  Predrag Matović Uprava granične policije, Streljački klub “Aleksa Dejović”, teniski centar “SPRINGS” Gajevi Zlatibor, Vidović Miodrag Mika, Milovanović Nebojša i vinarija “Status” iz Svrljiga.

Prelazni pehar

Na sportskim terenima je bilo uzbudljivo. U rukometu je slavila ekipa RC Pančevo, kao i u basketu u muškoj konkurenciji. Prvo mesto u malom fudbalu je osvojila ekipa USP Beograd koja je bila bolja od kolega iz Prijepolja (SG Prijepolje – Granica). U odbojci prvo mesto je pripalo ekipi RC Prijepolje dok su u prevlačenju konopca slavili članovi ekipe RC Kraljevo koja je u finalu bila bolja od kolega iz Užica. Kada se saberu svi rezultati apsolutni pobednik XI policijade je bio Regionalni centar Beograd koji je ovom prilikom dobio i prelazni pehar od kolega iz RC Novi Sad koji su prošle godine bili najbolji.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930