fbpx
Sport Sport+

Čelik, Tornik i Pobeda najbolji u orijentiringu

U Čajetini je 3.avgusta održano šesto kolo šestog kola POT – PSS lige u planinarskoj orjentaciji. Planinari Srbije su se nadmetali u muškoj i ženskoj konkurenciji u četiri kategorije. Prema propozicijama nadmetanja takmičari su imali zadatak da uz pomoć topografske karte i kompasa pređu zadatu trasu i pronađu sve tražene orjentire. Za ovu priliku je predviđena kružna staza koja je SC Rajevac – Glavica – Omanica – Mušvete – Golovo – Gradina. Pioniri su trebali da pređu stazu od 3,2 km a seniori 10,5 km.

U ženskoj konkurenciji u kategorijama pionirki prvo mesto je pripalo ekipi Pobeda Beograd, u kategoriji juniorki najbolje su bile takmičarke PK Tornik koje su pronašle sve orijentire. Među seniorkama beogradska Pobeda je ponovo bila najbolja, dok je u konkurenciji veteranki ekipa Čelika bila prva a Pobede druga.

U muškoj konkurenciji je bilo dosta uzbudljivo. U kategoriji pionira prvo mesto je pripalo ekipi Čelik 2, drugo su zauzeli njihovi drugovi iz ekipe Čelik 1, dok je ekipa Tornik 2 bila treća. U juniorskoj konkurenciji su dominirale domaće ekipe Tornik 1 je bio prvi, Tornik 2 drugi dok je treće mesto zauzela ekipa Čelik – Familija. U konkurenciji veterana prva dva mesta su pripala planinarima kluba Čelik (ekipe Čelik 1 i Čelik 2), a treće mesto je zauzela ekipa domaćina.

Kada su u pitanju seniori, oni su imali najdužu i najtežu deonicu i tu je prvo mesto pripalo ekipi Čelik. Domaći Tornik je zauzeo drugo mesto, a Pobeda treće.

Za sve takmičare su obezbeđene medalje i pehari za najbolje uz podršku sponzora ove manifestacije kao što su Kraljeva voda, Zlatiborac, Avantura park, Dino park, Sportski savez Čajetina, TO Zlatibor i Opština Čajetina.

Utisci takmičara su pozitivni a domaćin je dobio pohvale za organizaciju nadmetanja. Ovo takmičenje pored sportskog ima i turistički i ekološki značaj jer se na lep način predstavljaju prirodne lepote Zlatibora i opštine Čajetina. Većina takmičara se nada da će PK Tornik i sledeće godine biti domaćin jednog ovakvog takmičenja kako bi se nastavilo lepo druženje.

Tekst је objavljen u okviru projekta Čajetinski sportski almanah koji je sufinansiran od opštine Čajetina u okviru Medijskog konkursa za 2019.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

October 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031