fbpx
Sport Sport+

Deseta učenička ribolovačka olimpijada

U petak, 9.oktobra učenici osnovne škole Dimitrije Tucović, su se po deseti put nadmetali u ribolovu na Ribničkom jezeru. Na takmičenju je učestvovalo više od četrdeset učenika, a za dvadesetak učenika I razreda ovo je bilo i prvo ribolovačko takmičenje. Takmičenje je i ove godine organizovano uz pomoć starijih i iskusnijih ribara iz ribolovačkog društva “Zlatibor”.

“Ribolovačka sekcija nastavlja i ove školske godine sa radom, imamo dvadestak novih članova među učenicima I razreda. Rad sekcije je prilagođen trenutnoj epidemiloškoj situaciji i svi se trudimo da deci bude što lakše. Takmičenje je prošlo bez problema. Imali smo sreće da je vreme bilo lepo i da smo se lepo družili. Ovom prilikom želim da se zahvalim opštini Čajetina, udruženju ribolovaca i sportskom savezu opštine Čajetina koji su pomogli da se takmičenje organizuje, rekla je za zlatibor.tv učiteljica Nataša Todorović, koja vodi ribolovačku sekciju u OŠ Dimitrije Tucović.

U dva sata mladi ribari su se trudili da upecaju što više riba. Zabacivale su se udice, stavljali su se razni mamci, a stari ribari su bili tu da pomognu kada se udice zamrse. Za razliku od prethodnih godina kada su đaci uglavnom pecali zeke, ovog puta su najbolje radile pastrmke. Ribolovačko društvo “Zlatibor” je za đake pripremilo ribolovačku užinu kao i potreban pecaroški materijal.

“I ove godine naše udruženje pomaže rad ribolovačke sekciji pri OŠ Dimitrije Tucović. Za mlade ribare smo obezbedili nove štapove i prateću opremu kako bi đaci mogli da uživaju u pecanju. Takmičenje je prošlo u najboljem redu, deca su dobro snašla i očekujemo da će većina kroz par godina biti članovi i našeg udruženja. Naša je želja da se đaci uključe i u rad našeg udruženja u brizi o vodama i da zajednički radimo na zaštiti ribljeg fonda naše opštine, istakao je Neđo Pavlović predsednik udruženja ribolovaca “Zlatibor.

Kada je u pitanju ulov, devojčice su se pokazale kao bolji ribari. Nina Martinović je bila prva u ženskoj konkurenciji i u ukupnom plasmanu sa tri upecane ribe. Drugo mesto je pripalo Jovani Aćimović (dve ribe), a treće mesto je osvojila Iskra Gavović.

U muškoj konkurenciji poredak je odručen žrebom pošto su tri dečaka ulovila po jednu ribu. Žrebom je odlučeno da prvo mesto pripadne Žarku Raškoviću. Drugi je bio Nemanja Knežević a treći Janko Gukić.

Najveću ribu na olimpijadi je upecala Staša Petković.

Za sve učesnike takmičenja organizatori su obezbedili medalje a najbolji su dobili i pehare.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930