fbpx
Plivanje Sport

Dimitrij Mijailović osvojio tri medalje u Mionici

Plivački klub Čigota je ovog leta zabeležio solidne rezultate na gostovanjima, a svojim rezultatima se posebno izdvojio četrnaestogodišnji Dimitrij Mijailović koji je na dva takmičenja osvojio čak šest medalja.

Uspešnu sezonu je najavio već sredinom jula na Međunarodnom plivačkom mitingu “Srđan i Maksim” u Trebinju. U konkurenciji više od 300 takmičara iz Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Turske i Srbije Dimitrij Mijailović je uspeo da osvoji bronzane medalje u discipinama 50 metara delfin, 50 metara prsno i 100 metara prsno.

Mladi Mijailović je ponovo bio među najboljima i u petak 3.avgusta na plivačkom takmičenju u Mionici gde je ponovo osvojio tri medalje, i to zlatnu u disciplini 100 metara kraul, kao i dve srebrne medalje u disciplinama 100 metara prsno i 100 metara delfin.

“Na takmičenju u Trebinju je bilo je dosta dobrih plivača iz dvadesetak klubova, ali uspeo sam da osvojim tri medalje. Najviše mi je odgovara disciplina 50 metara delfin gde sam popravio lični rekord i osvojio bronzanu medalju. Takmičenje u Mionici je moje prvo takmičenje u tom gradiću. Bilo je zanimljivo plivati na otvorenom bazenu u prirodi. Tamo sam u tri discipline ponovo osvojio tri medalje. Najviše volim što sam osvojio prvo mesto u disciplini na 100 metara kraul. Raduje me što sam popravio vreme na 1:08. Ostale dve medalje su srebrne, mogao sam i tu bolje da prođem, ali je raspored bio takav da nisam uspeo da se odmorim dovoljno.

Sada slede mini pripreme u Valjevu, gde ću pratiti Evropsko prvenstvo u plivanju. Spremam se za jesenju sezonu, i nadam se još boljim vremenima i kojoj medalji. Na dva zadnja takmičenja šest medalja….nije loše, rekao je za zlatibor.tv Dimitrij Mijailović

U PK Čigota ističu da je na takmičenju u Trebinju učestvovalo ukupno sedam takmičara ovog kluba, dok se u Mionici takmičilo pet plivača i da klub trenutno ima dvadesetak takmičara i preko trideset dečaka i devojčica u školi plivanja.

“Zadovoljni smo rezultatima iako radimo sa sa nešto manjim brojem plivača zbog rekonstrukcije bazena. Očekujemo da će ove jeseni kada se završi modernizacija bazena SB Čigota naši plivači imati vrhunske uslove za rad i da dobri rezultati neće izostati. Moram da istaknem da su Sportski savez Čajetine i opština Čajetina pomogli odlazak naših takmičara na takmičenje u Trebinje i da sa ovim institucijama imamo ove sezone dobru saradnju, rekao je za zlatibor.tv trener PK Čigota, Dragan Ilić.

Plivače PK Čigota u predstojećem periodu očekuju nova takmičenja, kao i tradicionalni jesenji Čigota kup.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031