fbpx
Skijanje Sport

FIS Ski roll Zvezda kup 2021 – prvi dan

Na Zlatiboru je danas počeo FIS Ski roll Zvezda kup 2021, a najbolji smučari iz regionasu na programu imali šest trka. Takmičenje je otvorila trka na pet kilometara u ženskoj konkurenciji. Prvo mesto je pripalo domaćoj takmičarki Anji Ilić. Ona je imala vreme 16:51.3 i osvojila je 72.94 FIS boda. Drugo mesto je zauzela takmičarka iz Grčke Paraskeva Ladoulou, dok je njena zemljakinja Marija Ntanou bila treća.

Pored Anje Ilić Srbiju su na ovoj trci predstavljale Isidora Ćupović (11.mesto), Emilija Bućić (12.mesto), Aleksandra Ružić (13.mesto) i Maida Drndić koja nije završila trku.

U muškoj konkurenciji u trci na deset kilometara prvo mesto je osvojio takmičar iz Mađarske Kristof Lagler, koji je imao vreme 25:07.6. Drugo mesto je zauzeo reprezentativac Srbije Miloš Milosavljević, a treće mesto je pripalo Danijelu Peškovu iz Bugarske. Što se tiče rezultata ostalih takmičara iz Srbije Rejhan Šmrković je bio deveti, Miloš Đorđević petnaesti i Nikola Đorđević šesnaesti.

Pored takmičenja u seniorskoj konkurenciji na programu su bile i četiri trke u mlađim kategorijama. U trci na tri kilometra za dečake (U-14) prvo mesto je osvojio Evangelos Athanasiou (Grčka). Andrija Tošić (Srbija) je bio drugi a Teo Petrušu (Severna Makedonija) je zauzeo treće mesto. Kada su u pitanju devojčice Kristina Roza iz Grčke je bila prva, njena sunarodnica Georgia Tsiarka je bila druga. Domaća takmičarka Sofija Bućić je zauzela treće mesto a Sara Milekić je bila četvrta.

U kategoriji U-12 među dečacima prvo mesto je pripalo Aleksandru Jordanoskom iz Makedonije. Grk Georgios Giannoulaksi je bio drugi, dok je Makedonac Blagojce Trajanoski bio treći. Među devojčicama sve medalje su osvojile domaće takmičarke. Prvo mesto je osvojila Anđela Rajevac. Druga je bila Jelena Joksimović dok je Lana Tošić zauzela treće mesto.

U nedelju se takmičenje nastavlja a na programu je još šest trka u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na programu je prvo trka na 5 km u ženskoj konkurenciji a zatim sledi trka na 10 km u muškoj konkurenciji a na kraju slede trke na 3 km za dečake i devojčice u kategorimama U-14 i U-12.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930