fbpx
Skijanje Sport

Novo zlato za Anju Ilić

Smučarka SK Zvezda, Anja Ilić je nastavila sa dobrim rezultatima ove sezone i ovog vikenda je osvojila prvo mesto u trci na 10 km u Grčkoj. U dva dana na programu su bile četiri trke i to dve u ženskoj i dve u muškoj kategoriji.

Prvo su na programu bile trke na 3,75 km. U muškoj konkurenciji je slavio takmičar iz Bugarske Stanimir Belomažev. Drugo i treće mesto su osvojili domaći takmičari, Nikolas Curekas (Nikolaos Tsourekas) i Apostolos Angelis. Što se tiče takmičara iz Srbije najbolji rezultat je postigao Damir Rastić koji je bio četvrti uz zaostatak od svega pet stotinki za trećim. Dževad Hadžifejzović je bio peti, Rejhan Šmrković deveti, a Miloš Milosavljević deseti.

U ženskoj konkurenciji je slavila domaća takmičarka Marija Tsakiri. Drugo mesto je osvojila Maida Drndić, a treće, takođe domaća takmičarka Marija Ntanou. U ovoj trci Anastasija Vojinović je bila peta a Anja Ilić šesta.

U trci na 10 km takmičarke iz Srbije su pokazale potpunu dominaciju nad ostalim tamičarkama. Anja Ilić je napravila odličan rezultat i bila je prva sa 152,71 FIS bodova a stazu je pretrčala za 20:46.0. Drugo mesto je pripalo Maidi Drndić koja je stazu prešla za 20:46.2, a treće meseto je osvojia Inesa Zekić, dok je četvrto mesto pripalo Anastasiji Vojinović. Najbolje plasirana domaća takmičarka je bila Paraskevi Ladopoulou koja je osvojila tek peto mesto.

Drugog dana u muškoj konkurenciji je na programu bila trka na 15 kilometara. Odavno na Balkanu nije bilo tako neizvesne trke. Bugarski takmičar, Stalnimir Belomažev je ponovo trijumfovao. On je stazu prešao za 27:23.9. Drugom i treće mesto su ponovo osvojili domaći takmičari, Angelis je sada bio drugi uz stotinku zaostatka dok je Curekas stigao treći sa dve stotinke zaostatka. Najbolji plasman je od takmičara iz Srbie imao Dževad Hadžifejzović koji je bio četvrti sa šest stotinki zaostatka. Miloš Milosavljević je bio sedmi. Damir Rastić deveti, a Rejhan Šmrković deseti.

Srpski smučari su počeli četrnaestodnevne pripreme u Sloveniji kako bi spremni dočekali zimsku sezonu. U SK Zvezda su zadovoljni rezultatima međunarodnih takmičenja.

“Anja Ilić je ove godine imala odlične rezultate na regionalnim takmičenjima ali naš cilj ostaje nastup na Olimpijadi u Južnoj Koreji u februaru sledeće godine,” istakao je predsednik SK Zvezda, Janko Ilić za zlatibor.tv

 

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031