fbpx
Društvo Ekologija Obrazovanje Sport Sport+

Održana ribolovačka olimpijada

Članovi ribolovačke sekcije OŠ Dimitrije Tucović su se u subotu 12.juna okupili na Ribničkom jezeru da se nadmeću u sportskom ribolovu. Više od 40 đaka od prvog do osmog razreda su pokazali svoje znanje i umeće u sportskom ribolovu.

Ove godine je takmičenje bilo posebno uzbudljivo. Očigledno su mladi ribari pripremili dobre mamce tako da su klen, zeka i bodorka bile često na udicama.

“Okupili smo se i ove godine da pomognemo mladim ribarima i da se družimo. Naša je želja da mladi zavole reke i jezera i da uživaju u prirodi a ne pred ekranima telefona, rekao je za zlatibor.tv Neđo Pavlović, predsednik Udruženja sportskih ribolovaca Zlatibor.

U muškoj konkurenciji prvo mesto je osvojio Strahinja Radibratović učenik drugog razreda OŠ Dimitrije Tucović, koji je upecao četiri ribe. Drugo mesto je pripalo Marku Marjanoviću a Aleksandar Aćimović  je bio treći.

Milica Marjanović je sa četiri upecane ribe bila prva u ženskoj konkurenciji. Marija Lojanica je bila druga a Vanja Filipović je bila treća.

Sara Škodrić je za bodorku dugu 30 cm dobila pehar za najveću upecanu ribu, a Filip Dabić je dobio pehar kao najmlađi takmičar.

“Deca vole ribolov i naša sekcija postoji više godina. Ono što radimo na časovima sekcije sada smo mogli u praksi da primenimo. Na jesen će biti upis novih članova u ribolovačku sekciju i krajem septembra planiramo još jedno školsko takmičenje, rekla je učiteljica Maja Radibratović.

Ovu manifestaciju je podržao i Sportski savez opštine Čajetina.

“Za nas je najvažnije da kod dece razvijamo sportski duh i da se deca druže u prirodi.  Naša je želja da sledeće godine okupimo sve mlade ribolovce iz osnovnih škola na teritoriji opštine Čajetina i da se organizuju takmičenja u više disciplina, istakao je Nemanja Kutlešić, ispred Sportskog saveza Čajetina.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930