fbpx
Manifestacije Sport Sport+ Turizam

Sedmi međunarodni festival sportskog filma počinje u četvrtak

Po najavi tvoraca festivalskog programa Jovana Markovića, Nikolaja Parahovnika i Aleksandra Avramovića, ovaj, sedmi zlatiborski festival otvoriće Rađa, Kukoč, Sale Đorđević, Svetislav Pešić i družina iz filma “250 stepenika”, a zatvoriti Miloš Biković u ruskom filmu “Led” – za internacionalni glumački uspeh i veliki doprinos sportskom filmu u ulogama fudbalera, košarkaša, šampiona u umetničkom klizanju…

Na festivalskoj listi je više od 50 filmova iz 22 zemlje. Očekuje se velika ekipa mešovitog sportsko-umetničkog sastava čije boje, u specijalnim, za ovu priliku kreinranim dresovima, treba da brane: Dragoslav Šekularac, Dragan Kićanović, Ivica Osim, Sreten Damnjanović, Ivan Sarjanović , Slobodan Joksimović, Vojkan Borisavljević, Miki Krstović, Tihomir Stanić, Dušan Ivković, Dejan Stanković, Nataša Kovačević, Vladimir Stanković, Mladen Đorđević, Aleksandar Miletić, Vladimir Kurćubić, Vladimir Pajić, Ivica Vidanović, Maja Tucaković, Vanja Dermentieva, Vukašin Kovačević, Srđan Savić i drugi filmski radnici i umetnici, sportisti i novinari. Svi oni se raduju novim siusretima na Zlatiboru.

“Fokus ovogodišnjeg festivala odredila su dva velika događaja: nedavni fajnal for evropske košarke u našem Beogradu i Svetsko fudbalsko prvenstvo u fudbalu, zbog koga se i festival održava ranije od redovnog termina. A u ovogodišnjim takmičarskim filmovima igraju svi sportovi i najveći sportisti, posebno naši košarkaši i fudbaleri. Jedan od njih je već legendarni Željko Obradović. On je, vremenski skoro paralelno, i u stvarnosti, u Beogradu, odigrao svoju filmsku ulogu, koju će publika gledati ovde na Zlatiboru.

Posebno očekujemo da nam se filmski stvaraoci, sportisti, novinari i brojni gosti Zlatibora pridruže u pratećim netakmičarskim tematsko-filmskim programima, u susretima sa Natašom Kovačević (nedelja 10.jun od 15 časova), heroinom sporta i života, kao i sa predstavnicima sportske Subotice (subota 9.jun 16 časova).

Ponosni smo što ćemo imati svetsku pretpremijeru filma “Skok” i premijere filmova: “Kada je srebro sijalo kao zlato” i “Beograd-kolevka košarke”.
Srećni smo što će nam se ove godine pridružiti i đaci Zlatibora, i to dva puta: u susretu sa Natašom i na svečanom zatvaranju kada će svirati i pevati svevremenu muziku Vojkana Borisavljevića, dobitnika priznanja za životno delo – najavljuju Marković, Parahovnik i Avramović.

Ovde možete preuzeti program Festivala.

Izvor: cajetina.org.rs

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930