fbpx
Skijanje Sport

SK Zvezda spremna za novu sezonu

Smučari SK Zvezda vredno treniraju, a sneg koji je padao ovih dana će omogućiti odlične uslove za nastavak priprema. Za 2020.godinu zvezdaše očekuje veoma gust raspored, a već u januaru na programu je čak sedam trka. Predsednica SK Zvezda Mina Ilić, je zadovoljna dosadašnjim tokom priprema.

“Pripreme teku odlično. Drago nam je što sneg pada. Nadamo se da će tokom današnjeg dana da padne još desetak cm posle čega možemo potvrditi trke koje će naš klub organizovati u januaru, rekla je Mina Ilić.

U SK Zvezda imaju gust raspored tokom januara, ukoliko vremenske prilike budu naklonjene planirano je sedam trka, što u seniorskoj, što u mlađim kategorijama. Pored takmičenja u januaru Zvezda organizuje i obeležavanje Svetskog dana snega kako bi se zimski sportovi predstavili najmlađima. Zvezdaše u prvoj polovini godine očekuje i saradnja sa kineskom reperezentacijom.

“Naš klub će imati tu čast da započne prvenstvo Kine i biće jedini klub sa Balkana koji će učestvovati na trkama u Kini u martu mesecu, istakla je Mina Ilić.

U klubu su posebno ponosni na istorijski uspeh Anje Ilić koja je izborila normu za nastup u Svetskom kupu ove sezone.

“Ove godine sam startovala na tri trke u Svetskom kupu. Takmičila sam se u disciplini sprint dva puta a treći put sam nastupila u disciplini tim sprint. Za mene je učešće u Svetskom kupu bila velika čast, pošto se u Srbiji pored mene niko nije kvalifikovao za ovo takmičenje u ženskoj konkurenciji. Za mene ovo je bilo veliko iskustvo jer u Svetskom kupu nastupaju najbolje smučarke sveta, rekla je Anja Ilić za Zlatibor.tv

Najbolju smučarku Srbije u januaru očekuju tri trke na Zlatiboru, a ukoliko se pruži prilika mlada Anja bi mogla da učestvuje i na još nekoliko trka u okviru Svetskog kupa.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031