fbpx
Skijanje Sport

Smučari iz Srbije nastupali u Makedoniji

Najbolji smučari Srbije prethodna dva dana (3. i 4.februar) su učestvovali na FIS Balkan kupu u Makedoniji u ski centru Mavrovo. Takmičari iz Srbije su osvojili osam medalja i to četiri zlatne i četiri bronzane.

Ilustracija

Među dečacima u kategoriji U12 na dve trke (2,5 km) je zlato osvajao Andrija Tošić. Makedonac Petar Ginoski je bio dva puta drugi a njegov zemljak Nikola Hasanu dva puta treći.

U kategoriji U14 u trci na 5 km su dominirali domaći takmičari. David Torevski je na obe trke bio prvi dok su Blagojca Najdenoski i Kosta Petroski osvojili srebrnu i bronzanu medalju. Kada su u pitanju takmičari iz Srbije Kerim Hadžić je na obe trke bio četvrti. Prvog dana je Mladen Stanković bio peti, Ivan Smiljanić šesti a Pavle Pavlović sedmi. Drugog dana je Pavle Pavlović bio peti, Ivan Smiljanić šesti, a Mladen Stanković sedmi.

Kada su u pitanju mlađe kategorije u ženskoj konkurenciji takmičarke iz Srbije su imale dobre rezultate, osvojile su šest medalja i to dve zlatne i četiri bronzane.

Ilustracija

U kategoriji U12 za devojke i trci na 2,5 km Lamija Salihagić je osvojila dve zlatne medalje. Grkinja Georia Tsiarka je na obe trke osvojila srebro, a Jovana Joksimović dve bronze. U kategoriji U14 u trci na 2,5 km prvog dana Maria Dimetra Tsiarka je bila prva, a Marija Beli druga. Aleksandra Ružić je bila treća a Ana Jeremić četvrta. Drugog dana je došlo do promene samo na trećem mestu gde je Ana Jeremić bila treća a Aleksandra Ružić četvrta.

U seniorskoj konkurenciji su nastupila tri takmičara iz Srbije i to dva u ženskoj i jedan u muškoj konkurenciji. U trkama na 10 km prvo mesto je dva puta osvojio Krešimir Crnković iz Hrvatske. Prvog dana Strahinja Erić (BiH) je bio drugi, a Hamza Dursan iz Turske. Drugog dana je Dursan bio drugi a Daniel Peškov iz Bugarske je osvojio treće mesto. Za Srbiju je na ovim trkama nastupio mladi Đorđe Paunović koji je bio 25.

U ženskoj konkurenciji Vedrana Malec je zabeležila dve pobede. Prvog dana drugo mesto je pripalo Aniki Kozica a treće mesto je osvojila ruskinja Varvara Prohorova. Drugog dana Prohorova bila druga a Kozica treća. Kada su u pitanju takmičarke iz Srbije Maida Drndić je bila četvrta, a Anja Ilić peta (drugi dan) i šesta (prvi dan).

Sledeća etapa takmičenja je bila planirana već za vikend u Grčkoj, ali je zbog vremenskih prilika otkazana. Ukoliko vremenske prilike budu povoljne krajem meseca sledi takmičenje na Palama, a potom u Rumuniji i Turskoj.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031