fbpx
Sport Sport+

Srpski karatisti osvojili 57 medalja u Češkoj

Na upravo završenom Svetskom prvenstvu u karateu u Karlovim Varima u Češkoj srpski karatisti su osvojili 57 medalja u svom konkurencijama. Karatisti i karatistkinje su osvojili 12 zlatnih medalja, 18 srebrnih i 27 bronzanih što je Srbiju stavilo na četvrto mesto po broju osvojenih medalja, odmah iza Rusije (64), Bugarske (148) i Rumunije (238).

U reprezentaciji Srbije su na ovom takimičenju bile i takmičarke karate kluba Rujno, Anja Milosavljević, Jovana Aćimović, Anica Radibratović koje su nastupile u disciplini kate, dok su Mirjana Stanić, Neda Lojanica, Isidora Pajević nastupile u borbama.

Ivana Stanić je u prvom kolu pobedila Ameliju Ivan iz Rumunije sa 2:0, da bi u drugom kolu odmerila snage sa Janom Hluškovom. Ova borba je završena pobedom češke karatistkinje.

Neda Lojanica je u drugom kolu izgubila od rumunske takmičarke Juane Oprea (Oprea Ioana). Ovo je bio izuzetno uzbudljiv meč. U vrlo izjednačenoj borbi Lojanica je imala peh da se okliznula na tatami što je Oprea iskoristila kako bi osigurala pobedu. Rumunska takmičarka je na kraju osvojila zlato u ovoj kategoriji.

“Za mene je ovo veliko iskustvo, uspela sam da se plasiram u osam najboljih. Nisam imala sreće u borbi sa takmičarkom iz Rumunije, ali verujem da ću u narednom periodu imati bolje rezultate, rekla je Neda Lojanica za zlatibor.tv.

Isidore Pajević je u prvom kolu savladala Anu Parvan iz Rumunije rezultatom 3:0 ali je u drugom kolu izgubila od Serene Balaban koja je na kraju postala šampionka u ovoj kategoriji.

Kada su u pitanju kate naše karatistkinje su imale zapažene rezultate. Jovana Aćimović je osvojila drugo mesto u kategoriji kate 9-8 KYU (deca 10-11) iza Bolgarka Kiš (Mađarska) a ispred Nikolne Todorović koja je treće mesto podelila sa Ksenijom Smiljanić. U kategoriji 7 KYU (devojčice 10-11), Anica Radibratović je osvojila treće mesto iza Alene Dranenko iz Rusije i Aide Augustin iz Rumunije.

Mlade takmičarke očekuju nova takmičenja već u novembru, a ako nastave sa vrednim radom već sledeće godine se mogu očekivati nove medalje sa međunarodnih takmičenja. Treba pohvaliti i upravu KK Rujno koja je za mlade sportiste organizovala i razgledanje Karlovih Vari i Praga.

Tekst је objavljen u okviru projekta Čajetinski sportski almanah koji je sufinansiran od opštine Čajetina u okviru Medijskog konkursa za 2019.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930