fbpx
Biznis Sport Sport+ Vesti

U četvrtak se otvara sportska hala u Čajetini

Posle dvogodišnjih radova na rekonstrukciji sportska hala u Čajetini će ponovo postati dom sportista, a svečano otvoranje je zakazano za četvrtak 7.novembar 2019.godine. Rekonstrukciju i renoviranje sportske hale je finansirala opština Čajetina koja je za ovu svrhu opredelila 132 miliona dinara.  Izvođači radova na rekonstrukciji Sportske dvorane Čajetina bili su “Polet” iz Užica, “Rovčanin inženjering” iz Prijepolja, “Jedinstvo” iz Sevojna i MCS Sistem iz Požege.

Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji dvorane sprovedeni su u tri faze. Rekonstrukcija je obuhvatila postavljanje nosećih stubova i zidnih konstrukcija kod glavnog ulaza obloženih staklenom fasadom i aluminijumskom maskom, čime je visina objekta iznad borilišta povećana za 1 metar, objekat produžen za 13 metara a taj prostor obuhvata novoformiranu tribinu iza koša, kao i četiri svlačionice, spravarnicu, medicinske prostorije, toalete za publiku, ulaz za gledaoce, kafe bar i posebno odvojene ulaze za sportiste i službena lica.

Pored obimnih zidarskih radova dvorana je dobila led rasvetu, nove koševe, a zamenjen je i kompletan parket. Dvorana sada ima mesta za 1.000 gledalaca uključujući i VIP ložu. Hala ima prostor za reporterske ekipe i medija centar, a izgrađena je i kontrolna soba.

Svečanost povodom otvaranja hale počinje u 17 časova. U programu će nastupiti KUD Zlatibor, plesna grupa “Haos animatori” iz Novog Sada, kao i pesnik Ljubivoje Ršumović. Otvaranju sportske hale će prisustvovati sve selekcije sportskih klubova sa teritorije opštine Čajetina, biće dodeljene zahvalnice najzaslužnijima za renoviranje sportske dvorane.

Čast da prvi zaigraju u renoviranoj hali će imati košarkaši koji već u petak 8.novembra dočekuju ekipu KK Mladost iz Zemuna, a već dan kasnije i odbojkašice će odmeriti snage sa ekipom OK Valjevo.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031