fbpx
Manifestacije Sport Sport+ Turizam

Xross hard enduro – 2 dan

Prvi Off-road dan na Xross Hard Enduro Reliju (18.maj) je vozače vodio preko Tare, a kiša, blato i tepka staza su od vozača tražil maksimalnu koncentraciju… Kiša je pratila takmičare od starta do kraja trke, što je znatno otežalo stazu, pa su svi morali da ulože i poslednji atom energije ne bi li savladali teške prepreke i stigli na cilj.

Činilo se da nekim vozačima kišno vreme nije predstavljalo problem i hrabro su se suočavali sa svim preprekama, međutim, onima koji su amateri i voze u lakšim klasama bilo je prilično naporno.

Vozači su se suočavali sa klizavim uzbrdicama na kojima su morali da guraju motore, a teren natopljen kišom samo je podigao nivo težine tog izazova. Najbolja akcija bila je na čuvenoj Mišolovci, ekstremnoj uzbrdici koja je zadavala probleme čak i najboljim takmičarima. Bilo je izazovno i na nizbrdicama, nabujalim potocima i kamenjarima.

Neki vozači zbog loših vremenskih uslova nisu uspeli da završe trku u predviđenom roku, a oni kojima je to pošlo za rukom, na cilj su stizali blatnjavi, znojavi i preumorni ali puni utisaka i srećni što su uspeli da prođu finiš liniju.

Oštra borba vodila se u najtežoj PRO klasi, u kojoj voze najbolji vozači na svetu. Prvi kroz cilj je prošao Manuel Lettenbichler, inače aktuelni svetski šampion, a pratili su ga Mario Roman i Mihael Vokner.

Drugog off-road dana, pred vozačima će biti trasa duga skoro 100km koja vodi kroz Mokru Goru. Vremenska prognoza obećava nešto sunčaniji dan, bez kiše, pa ostaje da vidimo ko će proći prvi kroz cilji i kako će konačna tabela izgledati nakon drugog trkačkog dana.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031