fbpx
Info Sport Sport+ T-Info Turizam Vesti

Zlatibor dobija novi sportski kompleks

Kako bi Zlatibor bio još atraktivniji za razvoj sportskog turizma opština Čajetina je započela projekat gradnje novog sportskog kompleksa. Planirana je gradnja kako otvorenih tako i zatvorenih terena.

“Zlatibor je izuzetno pogodan za pripreme sportskih ekipa, za zdravstveni turizam, za rekovalescente i mi pripremamo infrastrukturu za budući period, za klijentelu koja već dolazi i nadamo se da će kada ovo završimo dolaziti u znatno većem broju, sportske ekipe iz Srbije i inostranstva. Upravo te inostrane ekipe traže uslove kakvi postoje u drugim evropskim turističkim centrima i mi se intenzivno spremamo da im to i ponudimo,” izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, najavljujući novu opštinsku investiciju u oblasti sportskog turizma.

Stamatović je naglasio da su počeli radovi na uređenje zemljišta iza hotela Tornik a uz trasu zlatiborske gondole, i da će se već za godinu dana tu nalaziti 20 sportskih terena, što na otvorenom, što u zatvorenom, sa čime će Zlatibor, na primer, moći da parira turskom letovalištu Antalija koje je trenutno u evropskom vrhu sa ponudom za pripreme sportskih ekipa. Takođe, sa završetkom ovog našeg projekta izgradnje dodatnih sportskih terena na Zlatiboru ni domaće ekipe neće morati da idu u Tursku ili u Sloveniju, već će te iste, ako ne i bolje, uslove imati i u svojoj zemlji, na Zlatiboru.

Što se tiče smeštaja, Zlatibor već sada može da pruži takve uslove i samo je potrebno da nadogradimo našu sportsku infrastrukturu, za šta smo predvideli investiciju od 10 miliona evra koja će se realizovati u fazama. Trenutno su već dva terena završena, a još dva se grade – zaključio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829