fbpx
Bioskop Fudbal Kultura Sport T-Info Turizam

Zlatiborci za jun pripremili sportski i filmski spektakl

Organizatori 7. međunarodnog festivala sportskog filma (7-10. jun) i Kupa prijateljstva evropskih fudbalskih klubova (4-10. jun) najavili su, 30.maja, iz beogradske “Kinoteke”, sadržajan početak juna na Zlatiboru, planini sve više prepoznatljivoj po održavanju brojnih sportskim i kulturnih manifestacija.

– Veoma nam je drago da, baš u godini kada slavimo 125 godina organizovanog bavljenja turizmom na Zlatiboru, imamo čast da, u okviru ove dve manifestacije, ugostimo neka od najznačajnijih sportskih imena ovih prostora. Svi programi su besplatni, tako da će svi posetioci Zlatibora biti u prilici da se, uz uživanje u sportskom filmu i fudbalskim utakmicama, druže i sa našim sportskim legendama kao što su Dragoslav Šekularac, Dragan Džajić, Dragan Stojković, Savo Milošević, Dejan Savićević – rekao je Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i suorganizator Kupa prijateljstva za fudbalere do 18 godina, Savo Milošević, naglasio je da će se na Zlatiboru spojiti sport i kultura, dve stvari veoma bitne za psihofizički razvoj naše dece. Posetioci Zlatibora će imati priliku da uživaju u fudbalskim majstorijama 10 najpoznatijih ekipa sa prostora bivše Jugoslavije i šest ekipa iz Italije, Španije, Turske i Mađarske.

Zamenik umetničkog direktora Međunarodni festival sportskog filma Aleksandar Avramović je najavio da će se projekcije održavati u sali Kongresnog centra “Srbija” na Zlatiboru i da će festival otvoriti film “250 stepenika” sa Rađom, Kukočem, Đorđevićem i Pešićem u glavnim ulogama, a da će ga zatvoriti glumac Miloš Biković sa ruskim filmom “Led” , koji će dobiti specijalno priznanje za doprinos sportskom filmu kroz uloge fudbalera, košarkaša, šampiona u umetničkom klizanju.

Avramović je izdvojio nekoliko ostvarenja naših autora, među kojima su “Od Urugvaja do Rusije”, “Svetislav Pešić – više od trenera”, “Kada je srebro sijalo kao zlato” ali i sportski filmovi iz Kine, Ruande, Francuske, Crne Gore, Norveške, Rusije, Belgije, Brazila, Argentine i Nepala.

Zanimljivost Festivala predstavljaće i druženje sa srpskom sportskom heroinom Natašom Kovačević a priznanja za životno delo će dobiti Dragoslav Šekularac, Dušan Ivković, Vladimir Stanković, Dragan Kićanović, Ivica Osim, Sreten Damnjanović, Slobodan Joksimović i Vojkan Borisavljević.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829