fbpx
Skijanje Sport

Zvezda kup 21 – II dan

Drugi dan Zvezda kupa 21 je bio za organizatore posebno težak. Jugo koji je počeo da duva u petak popodne je podigao temperature i sneg je počeo ubrzano da se topi. Svi članovi SK Zvezda, kao i ljubitelji nordijskog skijanja i sami takmičari su učinili sve ljudski moguće da se staza održi za trku.

Imajući u vidu vremenske uslove dečje trke koje su takođe bile planirane za subotu su otkazane dok je staza za seniorska takmičenja izmenjena kako bi se bolje iskoristili delovi staze na kojima je bilo dovoljno snega. Iako su za nedelju planirana sprint takmičenja, toplo vreme je učinilo svoje tako da je treći takmičarski dan otkazan.

 

“Nikad teži kup za organizaciju, ali i nikad draža trka. Mi smo učinili sve što je bilo moguće kako bi se ovo takmičenje održalo. Ono što nas raduje je entuzijazam i navijača i takmičara kako bi se ispunili svi uslovi da se trke održe. Uspeli smo da održimo trke u petak i subotu u nedelju to već nije bilo moguće, rekla je Mina Ilić, selektor Nordijske reprezentacije Srbije.

U ženskoj konkurenciji u trci na 5 km ponovo je trijumfovala Timea Lorinc koja je imala vreme 17:55.8. Anja Ilić je popravila svoj rezultat u odnosu na prvu trku i zauzela je drugo mesto vremenom 18:24.3 dok je treće mesto pripalo takmičarki iz Grčke Paraskevi Laladopulu. Kada su u pitanju mlade takmičarke iz Srbije, Dženana Hodžić je bila šesta, Emilija Bućić je bila sedma, Isidora Ćupović (8), Sara Piplović (9) i Andrea Marković (10).

“Jako sam zadovoljna. Konkurencija je bila teška. Prvi dan sam imala mnogo problema sa skijama, dala sam svoj maksimum i izborila sam se za treće mesto. Drugog dana takmičenja sve je za mene bilo bolje, bolje sam pripremila skije i uspela sam da osvojim drugo mesto” istakla je Anja ilić, članica SK Zvezda.

U muškoj konkurenciji takmičari iz Rumunije su ponovili rezultate od petka. Prvo mesto je pripalo Konstantinu Papenu koji je stazu od 10 km prešao za 28:48.4 što mu je donelo 37.40 FIS bodova, drugo mesto je pripalo Petriku Hodžiu koji je bio 25.5 sekundu sporiji. Treće mesto je osvojilo Mahil Popa koji je u odnosu na prvog imao zaostatak od 34 sekunde.

“Zlatibor je dobro mesto za smučanje, već sam se ovde takmičio a dolazio sam i na odmor. Zadovoljan sam rezultatima, sledi takmičenje u Sjenici a potom ću nastupati na takmičenju u Nemačkoj,” rekao je za zlatibor.tv Konstantin Papenu koji je ovog vikenda na Zlatiboru osvojio dve zlatne medalje.

Što se tiče domaćih takmičara najbolji rezultat je imao Rejhan Šmrković koji je bio 17, Đođe Paunović osamnaesti, Miloš Đorđević (19), Nikola Đorđević (20) i Tarik Aslani.

Rezultati domaćih takmičara su bili dobri. U FIS kategoriji smo osvojili drugo i treće mesto u ženskoj konkurenciji, a posebno raduje i sve veći broj mlađih takmičara. Ove godine smo u seniorsku konkurenciju uključili 2005.godište jer mi dugo nismo imali mlade takmičare. Ovo je samo početak, sledeće godine planiramo da u seniorskoj konkurenciji nastupi 2006.godište, a zatim i 2007.godište kako bi Srbija za nekoliko godina napravila pravu selekciju i reprezentaciju koja može da se takmiči na svim svetskim takmičenjima.

.Najbolji smučari Balkana narednih dana će imati trke u Sjenici što će biti nova prilika za osvajanje bodova i medalja u Balkan kupu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930