fbpx
Skijanje Sport

Zvezda kup – I dan

Prvog dana FIS Zvezda kupa na Tić polju je nastupilo 26 takmičara i takmičarki u seniorskoj konkurenciji kao i 44 takmičara i takmičarki u mlađim kategorijama.

Seniorke su prvog dana takmičenja nademtale u disciplini distanca klasničnim stilom na stazi od 5 km. Trka je imala pravi internacionali karakter pošto su pored takmičarki iz Srbije i BiH nastupile i takmičarke iz Argentine i Litvanije.

Prvo mesto je osvojila takmičarka iz Litvanije Martina Biliunaite vremenom 14:13.0 (75.76 FIS bodova). Drugo mesto je osvojila domaća takmičarka Anja Ilić, koja je imala vreme 14:21.8 (84.01 FIS bodova) a treća je bila Maida Drndić koja je imala 9.0s zaostatka (84.20 FIS bodova). Što se tiče ostalih rezultata Sanja Kusmuk (BiH) je bila četvrta, Fausta Repeckaite (Litvanija) je bila peta, Maria Cecilia Dominguez (Argentina) šesta i Jelena Đorđević (Srbija) sedma.

U muškoj konkurenciji na programu je bila trka na 10 km klasičnim stilom. U ovoj kategoriji prvo mesto je pripalo takmičaru iz Litvanije Tautvydas Strolia koji je stazu pretrčao za 22:14.6 (88.40 FIS bodova). Strahinja Erić (BiH) je bio drugi uz zaostatak od 44.9, dok je Todor Malchov iz Bugarske bio treći uz zaostatak od 55.7. Kada su u pitanju domaći takmičari Miloš Đorđević je bio četrnaesti a Nikola Đorđević petnaesti.

Posebno su bile zanimljive trke u mlađim kategorijama. U kategoriji U16 u trci na 2,5 km klasičnim stilom za dečake prvo mesto je osvojio Bogdan Kutlešić. Drugi je bio Đorđe Paunović a treći Tarik Aslani. U ženskoj konkurenciji Andrea Marković je bila prva, Sara Piplović druga a Maša Knežević treća. U kategoriji U14 prvo mesto je osvojio Pavle Pavlović, Ivan Smiljanić je bio drugi a Mladen Stanković treći. Kada su u pitanju devojčice u ovoj kategoriji je prvo mesto pripalo Ani Jeremić. Anđela Jovanović je bila druga a Aleksandra Ružić treća.

U kategoriji U12 dečaci su trčali 2,5 km a devojčice 1,5 km. U muškoj konkurenciji prvo mesto je osvojio Andrej Tošić, Kristian Mitkov (Bugarska) je bio drugi a Novica Jovanović treći. Među devojčicama je u ovoj kategoriji prvo mesto osvojila Jovana Joksimović, Kristina Pavlović je bila druga a Vanja Tucović je bila treća.

Prvo mesto u kategoriji U10 je osvojio Mikael Mitkov (Bugarska). Andrija Veličković je bio drugi a Srđan Milekić treći. Kada su u pitanju devojčice prvo mesto je osvojila Jelena Joksimović, Irina Đurović je bila druga a Nera Lekić treća.

U kategoriji U8 takmičari trčalo se 1,5 km a među dečacima prvo mesto je pripalo Mihajlu Bujišiću a drugo mesto je osvojio Rastko Ilić.

Takmičenje se nastavlja u četvrtak, a start prve trke je planiran za 9:30.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo