fbpx
Fudbal Sport

Zvezda najbolja u Sjenici

U Sjenici je 23 i 24.septembra održan Letnje biatlon prvenstvo Srbije. Takmičari SK Zvezda su ovom prilikom osvojili 20 medalja čime su osvojili titulu ekipnog prvaka Srbije u letnjem biatlonu. Prvog dana na programu je bila kros trka na tri kilometra, a drugog dana je bila planirana ski-rol trka.

Među seniorima dve trke i dva identična poretka, prvo mesto je osvojio Damir Rastić. Drugo mesto je na obe trke osvojio Milanko Petrović, dok je Denis Džeković bio treći.

Najbolja smučarka Srbije Anja Ilić je na ovom takmičenju nastavila sa dobrim rezultatima posle istorijskog uspeha u Grčkoj kada je osvojila dve zlatne medalje i rekordnih 96.88 FIS bodova. U Sjenici je Anja Ilić osvojila dve srebrne medalje i tako je uvećala svoj skor na pet medalja za dvadetpet dana (3 zlatne i 2 srebrne). U ovoj kategoriji prvog dana je najbolja bila Berina Sinanović, dok je Maida zauzela treću poziciju. Drugog dana Maida je zauzela prvom mesto dok je Berina bila treća.

U mlađim kategorijama prvog dana u kros biatlonu takmičari SK Zvezda su potpuno dominirali. Zlatne medalje su osvojili Anđela Marković (2003-2004), Đorđe Paunović (2005-2006), Anđelina Šišović (2007-2008) i Andrija Tošić (2007-2008). Ana Jeremić, Anđela Jovanović su u svojim kategorijama bili drugi dok su Mladen Stanković, Teodora Bukvić i Damjan Vojinović zauzeli treće pozicije.

Drugog dana takmičenja takmičari Zvezde su nastavili sa dobrim rezultatima u disciplini ski-rol. Zlatne medalje su ovog puta osvojili Ivan Smiljanić, Ana Jeremić, Anđela Jovanović. Tarik Aslani i Novica Jovanović su osvojili srebrne medalje, dok su bronze pripale Andrei Marković, Anđelini Šišović i Andreju Dragoviću.

Predsednica SK Zvezda Mina Ilić je zadovoljna postignutim rezultatima.

Na ovom takmičenju je učestvovalo 28 takmičara SK Zvezda a osvojili smo 20 medalja, tako da sam zadovoljna rezultatima. Mi smo naporno radili ovog leta, iza nas su dva pripremna kampa i nekoliko trka što se pokazalo i na ovom takmičenju. Polako se pripremamo za zimsku sezonu i očekujemo nastavak takmičenja. U seniorskoj konkurenciji Anja Ilić je ovom meseca imama odlične rezultate na koje smo ponosni i verujemo da ćemo uskoro imati i A olimpijsku normu. Što se tiče mlađih selekcija očekujemo da oni još napreduju i da ih u narednom periodu polako priključimo seniorskim tamičarima.

Komantar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Прочитах текст до краја и не схватих одакле је СК Звезда, по презименима деце слутим да може бити са Златибора. Када пишете новинарске чланке или текстове дајте бар основне податке о ономе о чему пишете. Да не спомињем да вам изјава председнице клуба није под наводницама.
    Биће боље следећи пут…

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031