fbpx
Skijanje Sport

Zvezdin biatlon kamp na Zlatiboru

Smučarski klub Zvezda je prve nedelje novembra organizovao biatlon kamp za mlade smučare iz BiH, Severne Makedonije i Srbije. Na kampu su trenirali smučari iz klubova SK Ris (Severna Makedonija), SK Mladen Grujić i SK Romanija Pale (BiH), BK Gorštak i SK Zvezda.

Biatlon kamp SK Zvezda na Zlatiboru novembar 2019 – slika 1

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo mogli da organizujemo ovaj kamp na Zlatiboru. Ovo je samo nastavak naše saradnje sa klubovima iz BiH i Severne Makedonije, a očekujemo da narednih godina broj sportista i klubova bude sve veći. Mi smo sa SK Ris iz Skoplja već imali zajedničke pripreme u junu i julu. Tada smo se zajedno pripremali u Makedoniji na Ponikvama. U avgustu su naši takmičari imali zajedničke pripreme sa smučarima iz BiH. Planiramo da organizujemo i jedan zimski kamp na Zlatiboru, rekla je za zlatibor.tv Mina Ilić iz SK Zvezda.

Više od trideset mladih smučara je vredno treniralo ove nedelje. Domaćini su pripremili vrlo intenzivan program za pripreme, tako da su smučari imali 2 – 3 treninga dnevno. Pripreme su obuhvatale vežbe u streljaštvu, trčanju, pešačenje, trčanje sa skijama po travi, vožnja rolki i vežbe snage u teretani. U pauzama između treninga mladi smučari su igrali fudbal i odbojku, a u sredu su imali i žurku.

Biatlon kamp SK Zvezda na Zlatiboru novembar 2019 – slika 2

Iz Makedonije je na zlatiborske pripreme stiglo sedam smučara SK Ris, i trener Borče Jovanoski.

“U saradnji sa SK Zvezda smo došli na Zlatibor, kako bi se naši takmičari u kategoriji “childern” (2005 – 2008 godište) pripremili za predstojeću smučarsku sezonu. Kamp je bio dobro organizovan i nadam se da ćemo nastaviti saradanju i u narednom periodu, istakao je Jovanoski.

Za mlade smučare ovo je bilo zanimljivo iskustvo.

“Treninzi su bili naporni, ali smo zajednički uspeli da savladamo sve prepreke. Nadam se da će ovakvih kampova biti još u narednom periodu”, rekao je Tarik Aslani.

Smučari SK Zvezda će nastaviti sa treninzima na Zlatiboru u naredna dva meseca, a zatim slede poslednji krug priprema na Kopaoniku i takmičenja prvo u Hrvatskoj, a zatim u BiH i Grčkoj.

Biatlon kamp SK Zvezda na Zlatiboru novembar 2019 – slika 3

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031