fbpx
T-Info Turizam

Zlatibor se predstavlja na sajmu turizma u Sofiji

Turistička organizacija Zlatibor od 13 do 15.februara predstavlja turističku ponudu najposećenije srpske planine na 37. HOLIDAY & SPA EXPO, međunarodnom sajmu turizma u Sofiji. Ovo značajno turističko okupljanje idealno je mesto za poslovne susrete turističkih poslenika iz celog sveta, ali i prilika da se turistički potencijali predstave turistima i široj javnosti Bugarske.

Izvor: TO Zlatibor

Na sajmu se predstavlja aktuelna turistička ponuda prve srpske vazdušne banje, sa akcentom na aktivni odmor, zdravstveni turizam, porodične sadržaje, ture i poznate atrakcije koje se nalaze u okolini Zlatibora. Kako je prvi dan sajma bio predviđen samo za poslovne posetioce, predstavnici TO Zlatibor su imali više sastanaka sa agencijama i turoperatorima iz različitih delova Bugarske. Interesovanje bugarske turističke privrede za Zlatibor je veoma veliko, što dokazuje podatak da je broj turista iz ove susedske zemlje sve veći iz godine u godinu. Predstavnici velikih agencija i turoperatora sa kojima su održani sastanci upoznali su se sa ponudom zlatiborskih hotela, bogatim sadržajem, aktivnostima i jednodnevnim turama koje su gostima na raspolaganju tokom cele godine, ali i sa blagodetima zlatiborskog podneblja, poput zdravog vazduha i domaće hrane.

Pored turističke privrede i poslovnih saradnika, štand Zlatibora posetio je veliki broj novinara i blogera koji se bave temama iz sveta turizma. Prema njihovim rečima, Zlatibor im je posebno interesantan jer su turisti iz Bugarske posebno zainteresovani za ovu srpsku destinaciju.

Izvor: TO Zlatibor

Prvog dana sajma štand Srbije i Zlatibora posetio je ambasador Republike Srbije u Bugarskoj, gospodin Željko Jović, koji je iskazao zadovoljstvo što je tako veliki broj destinacija iz Srbije prepoznao važnost ovog sajma i krenuo u saradnju sa kolegama iz bugarske turističke privrede.

Sajam će za posetioce biti otvoren do subote, 15. februara, a Zlatibor se, kao i prethodnih godina, predstavlja u okviru štanda nacionalne turističke organizacije.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031