fbpx
Društvo Porodica T-Info Turizam

Badnji dan

Zlatiborci su danas poranili da pre izlaska sunca poseku badnjake u  hrastovim šumama na Ćetenu iznad Čajetine, u Gostilju, Sirogojnu, Jablanici, Ljubišu… Večeras će Badnji dan biti obeležen službama u svim crkvama širom Srbije.

Služba u Hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg na Zlatiboru počinje u 16:00. U Dobroselici, u hramu Svetog proroka Ilije večernja služba počinje u 17 časova a potom će biti organizovano loženje Badnjaka. Posle sledi druženje uz orkestar Borivoja Novakovića. Na Badnje veče kod Crkve Svete Trojice u Gostilju, biće organizovano loženje Badnjaka sa početkom Bogosluženja u 16 časova.

Tradicionalno paljenje badnjaka biće organizovano i u hotelima Palisad, Mona Zlatibor, Jelena Anžujska na Zlatiboru.

Episkop žički Justin je povodom Božića poručio vernicima Episkopije Žičke:

Svim sinovima i kćerima bogomspasavane Eparhije žičke čestitamo Božić, praznik mira i ljubavi, sloge i jedinstva.

I ovoga puta draga naša deco duhovna proslavljamo rođenje Bogomladenca Hrista koji je obukavši se u našu čovečansku prirodu, postao osnova, izvor i temelj svakog ljudskog uzrastanja u dobru. Vraćajmo se uvek Božiću, danu Hristovog rođenja, udubljujući se u Njegovu istinu i poruku, koju nam svojim dolaskom saopštava, potrudimo se da upodobimo svoj život sa tom Istinom, radosno pozdravljajući sve i sva

MIR BOŽIJI – HRISTOS SE RODI!

Neka bi ovi blagdani pokrenuli sve nas ka novoj nadi verom u Boga i čoveka, da se mir Božiji useli u srca naša i postane mir svih nas.

Pevajući tako Božićnu pesmu anđela i pastira, prizivamo na sve vas draga deco duhovna, Božiji mir i molitveno želimo srećnu i Bogom blagoslovenu 2018. godinu milosti Gospodnje.

Vaš molitvenik pred kolevkom Bogomladenca Hrista,

Episkop žički Justin

 

Slika dana

Kupindo