fbpx
T-Info Turizam

Blogeri i influenseri u poseti Zlatiboru

U okviru kreiranja promotivne kampanje Turističke organizacije Srbije – promocija vrednosti Zapadne Srbije, Zlatibor je posetila grupa blogera i influensera iz sledećih zemalja: Hrvatska, Bosna, Crna Gora, Makedonija, Bugarska, Rumunija, Mađarska, Rusija i Srbija. U okviru jednodnevnog obilaska najposećenijeg planinskog centra Srbije, tokom 17. juna 2022. godine, influenseri su se upoznali sa pojedinim turističkim potencijalima planine, atrakcijama i sadržajima kojima Zlatibor raspolaže.

Tom prilikom posetili su obnovljeni Kraljevom trg, upoznali simbole Zlatibora, gde je posebnu pažnju privukla drvena skulptura „Zlatiborski brzi voz“, kao I izgled preuređenog zlatiborskog jezera. Izrazili su zadovoljstvo što su se našli i na mestu začetka organizovanog turizma na Zlatiboru, pokraj Kraljeve česme podignute pre 129 godina.

Potom su posetili jedinstveni muzej na otvorenom “Staro selo” Sirogojno, gde su učestvovali u radionici gde su im domaćice predstavile tradicionalnu veštinu pletenja. Brojne nagrade iz celog sveta svedoče o neverovatnom uspehu pletene odeće izrađene veštim rukama zlatiborskih pletilja iz ovog malog zlatiborskog sela. Potom su uživali i u obilasku najposećenijeg speleološkog objekta Srbije, Stopića pećini.

Posebnu pažnju gostima je privukla raznovrsna gastronomska ponuda i tradicionalni domaći proizvodi, dok su ljubaznost lokalnog stanovništa i ugostiteljskih radnika učinili da sa Zlatibora ponesu najlepše utiske.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930