fbpx
T-Info Turizam

Čajetinci posetili olimpijski centar Jahorina

Turistička privreda opštine Čajetina se uspešno predstavila na Sarajevskom turističkom festivalu koji je završen 21.oktobra. Na štandu TO Zlatibor posetioci Festivala su mogli da se upoznaju sa ponudom za predstojeću zimsku sezonu i novogodišnje praznike kao i sa projektom Zlatiborske gondole koja će biti jedna od najdužih u svetu.

Ovom prilikom su predstavnici opštine Čajetina posetili opštinu Pale, kao i grad Istočno Sarajevo gde se sa predstavnicima lokalnih samouprava razgovaralo o mogućnostima saradnje. Domaćini su ovom prilikom predstavili potencijale Olimpijskog centra “Jahorina” i ski centar Ravna planina gde je počela gradnja gondole-žičare.

“Obišli smo radove na sistemu za veštačko osnežavanje, na jezeru koje se gradi na vrhu Jahorine i staze koje se uredjuju za predstojeću zimsku sezonu”, kazala je dirktorka Gold gondole Zlatibor Bojana Božanić. Ona je dodala da je pomenutu delegaciju iz Čajetine ugostio direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić. Božanić je dodala da su tokom susreta razmenjena iskustva u pogledu gradnje žičara i osnovnih karakteristika objekata. Kompletna gondola, do Jahorine biće duga 6,5 km i imaće 74 stuba, dok će Zlatiborska Gondola biti dugačka 8.950 m, imaće 36 stubova i jednu međustanicu.

Predstavnicima Čajetine predočeni su planovi budućeg razvoja ski centra Ravna planina a razgovarali su i sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem. Obnovljena je dugogodišnja saradnja dve opštine Čajetine i Pala, dogovorena poseta Zlatiboru u cilju razvoja novih projekata i uspostavljanja partnerstva u turizmu i drugim oblastima.

Delegacija iz Čajetine se 19.oktobra sastala i sa predstavnicima grada Istočno Sarajevo, gde je dogovoreno da se potpiše protokol o saradnji koji će  omogućiti kreiranje zajedničkog turističkog proizvoda. Predsednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je novinarima nakon sastanka u Gradskoj upravi da opština Čajetina i grad Istočno Sarajevo računaju u velikoj meri na turističke potencijale kojima raspolažu.

„Ovo je bila prilika da razmenimo iskustva kako bi turističku ponudu u narednom periodu što više unapredili i pomogli da se naši turistički potencijali, pogotovo Olimpijski centar “Jahorina”, promovišu na pravi način kako bi obezbedili još veće prisustvo domaćih i stranih turista“, kaže Lučić.

Prema njegovim rečima, s obzirom na to da je Zlatibor turistička destinacija prepoznatljiva širom regiona i Evrope, cilj pomenutog sastanka je da se unapredi dosadašnja saradnja i potpišu protokoli i sporazumi koji mogu pomoći da se turistički potencijali Istočnog Sarajeva i opštine Čajetina razviju još većim intenzitetom.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović nada se da će saradnja sa gradom Istočno Sarajevo biti unapređena i da je ključ uspeha dobra planska politika i adekvatan razvoj infrastrukture.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Tošić istakao je da dve turističke organizacije imaju korektnu saradnju koju u narednom periodu žele da unaprede tako što će potpisati protokol o saradnji radi što bolje promocije turizma. Tošić je naglasio da Jahorina doživljava veliku ekspanziju čime će biti upotpunjeni zimski turistički sadržaji i postaće najatraktivnija turistička destinacija u regionu, ali da žele da iskoriste iskustva kolega sa Zlatibora kako bi razvili i letni turizam.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930