fbpx
Biznis Info T-Info Turizam Vesti

Delegacija Opštine Čajetina u poseti Sloveniji

Delegacija opštine Čajetina je posetila Sloveniju i opštinu Rogaška Slatina. Ovo je uzvratna poseta, pošto je delegacija Opštine Rogaška Slatina prošlog avgusta bila počasni gost Festivala sportskog filma na Zlatiboru.

Župan Rogaške Slatine Branko Kidrič je delegaciju Opštine Čajetina upoznao sa znamenitostima ovog mesta koje ima status banje od 1803. godine.

„U toku je izgradnja turističkog panoramskog tornja visine 106 metara kao i velikog broja biciklističkih staza čime ćemo premrežiti kompletnu teritoriju opštine“, naglasio je Kidrič.

“Poklopilo se da upravo danas u Rogaškoj Slatini startuje međunarodna biciklistička „Trka kroz Sloveniju“ i dobili smo informaciju da će u ekipi Bahrein biti i Dušan Rajović, reprezentativac Srbije i trenutno naš najbolji biciklista. To je još jedna sportska manifestacija koja nas povezuje, jer se jedna od etapa biciklističke „Trke kroz Srbiju“ odvija na Zlatiboru. Turizam i sport su dve stvari na koje naše dve bratske opštine polažu veliku pažnju i zbog toga je i logično što se naša saradnja sve više proširuje – izjavio je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, koji sa najbližim saradnicima boravi u trodnevnoj poseti Sloveniji.

Tokom posete Rogaškoj Slatini delegacija Opštine Čajetina će posetiti fabriku najkvalitetnijeg kristalnog stakla „Rogaška“, kozmetičku kuću „Afrodita“, radionicu za izradu orgulja Škarbl, kao i Muzej Anin dvor u kome se nalazi sjajna kolekcija posvećena dinastiji Karađorđević, projekat koji je tokom svog mandata župan Kidrič realizovao sa svojim saradnicima.

Delegacije dve opštine su dogovorile produbljivanje saradnje prvenstveno u oblasti turizma, ali i u privrednom, sportskom i kulturnom smislu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930