fbpx
T-Info Turizam

Dogovorena saradnja TO Zlatibor i partnera iz Rusije

Turistička organizacija „Zlatibor“ učestvovala je na Međunarodnoj turističkoj berzi „MITT 2017“ koja je održana u Moskvi od 14. do 16. marta 2017. godine.

Ponuda Zlatibora se, kao rezultat dosadašnjih promotivnih aktivnosti Turističke organizacije našla u katalozima ruskih turističkih agencija i srpskih agencija koje posluju na ruskom tržištu, a ove godine su uspostavljeni i novi kontakti sa turoperatorima koji su zainteresovani da dovode ruske turiste u Srbiju i na Zlatibor.

Izvor: mitt.ru

Tokom održavanja sajma u Moskvi, u organizaciji Ministarstva kulture Ruske Federacije, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Turističke organizacije Srbije, održan je sastanak predstavnika avio kompanija i organizatora putovanja iz Rusije i Srbije. Sastanku su između ostalih prisustvovali i  zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić, pomoćnik ministra za turizam Renata Pindžo, kao i direktorka TO Srbija, Marija Labović. Ovom prilikom se razgovaralo o modalitetima buduće saradnje i načinima privlačenja većeg broja ruskih turista u Srbiju.

Direktor TO Zlatibor, Vladimir Živanović je za portal Sputnjik izjavio da je ovom prilikom dogovoreno da se u maju snima film o turističkoj ponudi Zlatibora, u kom će glavni akteri biti iz Rusije i koji će se emitovati na više ruskih televizijskih kanala.

“Zlatibor ima dobro razvijenu infrastrukturu, veliki broj hotela i zato je moguć razvoj sportskog turizma. U Moskvi ga promovišemo kao lečilište, vazdušnu banju, ali i kao centar razvoja sportskog turizma. Očekujemo veliki broj sportskih ekipa u narednom periodu. Sa druge strane, Čigota je lider zdravstvenog turizma“, rekao je Živanović za Sputnjik.

Moskovski sajam turizma je bio i odlično mesto da se diskutuje i o ideji razmene studenata gde bi sutudenti ruskih turističkih škola došli na praksu u zlatiborske hotele. Ono što ide na ruku turističkoj privredi Srbije je činjenica da je veći broj zemalja u poslednjih nekoliko godina uključujući Hrvatsku i Ujedinjene arapske emirate uveo vize za državljane Rusije.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930