fbpx
T-Info Turizam

Fontana na poklon Zlatiboru

Na kružnom toku koji povezuje ulice Jovnake Jeftanović i Rujanske porodica Perišić je sagradila i opštini Čajetina poklonila fontanu.

– Porodica Perišić sa Zlatibora darivala je građanima opštine Čajetina i svim posetiocima Zlatibora najmoderniju fontanu tog tipa povodom sutrašnjeg Dana opštine i ubuduće će svi koji budu prolazili kružnim tokom kod naselja Kalman na Zlatiboru imati priliku da uživaju u ovom delu.

„Koristim priliku da se zahvalim Srđanu Perišiću i njegovoj porodici na ovoj donaciji svom mestu, jer smo svedoci da je nekadašnje zadužbinarstvo danas u Srbiji skoro potpuno zamrlo“ istakao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović. „Ovo je retka prilika u kojoj investitor ostavlja donaciju i zadužbinu i nadam se da će i ostali investitori krenuti njegovim primerom da uređuju ovo mesto. Mi iz Opštine smo zahvalni porodici Perišić a ujedno bih se zahvalio i Milanu Kuliću i njegovom timu i za ovu i za fontanu na jezeru, čoveku koji ima viziju za ovo mesto, i koji se na ovim visinama bori i, da tako kažem, igra sa vodom“.

Donator fontane Srđan Perišić je na otvaranju rekao da su on i njegova porodica „sa zadovoljstvom uložili svaki dinar u ovu fontanu i da je ugrađena oprema najvišeg kvaliteta. Zahvalio bih se predsedniku Stamatoviću, vizionaru našeg kraja, što je prihvatio ideju da se ova donacija realizuje. Dobili smo priliku da gradimo na našoj planini, te je red da nešto i vratimo svojim sugrađanima“ zaključio je Perišić.

Fontana je kružnog oblika i ima 84 mlaznice u spoljašnjem i 24 u unutrašnjem prstenu. Tu su svetlosni i audio efekti kao i laseri.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930