fbpx
Kultura Manifestacije Muzika Turizam

Hills Up po četvrti put

Hills Up je završen u subotu a utisci se još uvek sumiraju ali kada se sve sabere i oduzme ovaj festival je konačno sazreo. Ove godine je izbor bio takava da je svako mogao da pronađe nešto za sebe i to svake večeri. Vremenske prilike su po prvi put bile uglavnom naklonjene organizatorima, a jedino je treće večeri pretila kiša.

Na glavnoj sceni su se smenjivali poznati bendovi iz celog regiona a publika je mogla da uživa u širokom rasponu muzičkih žanrova. Činjenica da su na ovogodišnjem festivalu nastupili kako veterani muzičke scene Goran Bare i majke, Ortodox celts, Kanda Kodža i Nebojša, Obojeni program, Let 3, Atomsko sklonište, Atheist rep, kao i mlade  snage Mortal kombat, Wee See, Elemental, Irie FM festivalu daje težinu.

Šuma stjedž je imala svoje favorite a ljubitelji elektronskog zvuka su mogli da uživaju u miksevima između ostalih i DJ Dejana Milićevića, Marka Nastića, Lene Gliš, Lee Dobričić.

Ove godine je festivalski prostor bio dobro organizovan a obe bine su bolje razdvojene. Maskota ovogodišnjeg festivala je bio dinosaurus u šumi što je bio u svakom slučaju interesantan detalj. Sportski deo festivala je takođe evoluirao a basket turnir 3×3 je svakako obezbedio mesto u kalendaru sportskih nadmetanja. Većina posetilaca se konačno navikla na činjenicu da je Zlatibor planina i da je na Tić polju hladno i leti. Tehnički gledano ozvučenje je bilo odlično, a to se i moglo očekivati od kompanije Jan audio.

Što se tiče zamerki one su uglavnom organizacionog tipa. Satnica je  kasnila do uglavnom podnošljivih pola sata, što je svakako povezano i sa količinom opreme koju je trebalo pripremiti između nastupa. Organizatori bi možda trebali da razmisle kako da popune vreme između nastupa dva benda na glavnoj sceni programom koji će zadržati pažnju publiku. Možda bi trebalo promeniti vreme nastupa demo bendova koji su nažalost uglavnom nastupali pred malobrojnom publikom. Ono što raduje je činjenica da su organizatori većinu poslova ove godine odradili sami bez angažovanja agencija i službi sa strane što govori o sposobnostima Hills Up ekipe a u isto vreme to je jedan od načina da festival postane samoodrživ u budućnosti.

Pripreme za Hills Up 2018 su već počele a Mortal kombat je već na samom festivalu najavio svoj dolazak 2018.godine. Ostaje da se vidi ko će sve nastupiti sledeće godine i kakve sve novine i zanimljivosti priprema zlatiborska Hills Up ekipa.

Linkovi pojedinih medija o Hills Up festivalu

www.pris.rs/dogadaji/hillsup-festival-dan-prvi/
www.pris.rs/dogadaji/hillsup-festival-drugi-dan/
www.pris.rs/dogadaji/hillsup-festival-treci-dan/

remixpress.com/prst-za-hillsup/

Slika dana

Kupindo