T-Info Turizam

ITB Berlin – Nemci zainteresovani za Zlatibor

Turističku privredu Zlatibora na Međunarodnom sajmu turizma “ITB Berlin” predstavljaju Turistička organizacija Zlatibora i Hotel Mona na štandu TO Srbije. Sajam je svečano otvoren 8.marta i traje do 12.marta a Srbiju pored Zlatibora predstavljaju turističke organizacije Beograda, Vojvodine, Novog Sada, Čačka, Niša, Dimitrovgrada, Požarevca, Despotovca kao i agencije Magelan Travel, Serbia tour operator, Turorama, Wild Serbia Adventure, Robinson Avdenture Team, Big Blue Travel, Luna Trave i hotela MK Resort, Vila Majur i nacionalne avio kompanije Er Srbija.

Izvor: http://www.itb-berlin.de

U hali 1.1 Berlinskog sajma pored turističke ponude Srbije biće predstavljene i destinacije u Portugalu, Mađarskoj, Francuskoj i Grčkoj. Na ovom sajmu se svake godine predstavi više od 10.000 izlagača sa pet kontinenata i iz 187 država. Zanimljivo je pomenuti da ovaj sajam poseti više od 1.000 velikih turističkih kupaca, i više od 180.000 posetilaca od čega je više od 120.000 turističkih radnika.

Ove godine TO Zlatibor će posetiocima sajma predstaviti prirodna bogatstva, kulturno – istorijsko nasleđe, kao i smeštajni, sportski kapacitetima i ostalim sadržajima kojima Zlatibor raspolaže.

Izvor: TO Zlatibor

Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor je izjavio za zlatibor.tv da su prva dva dana sajma bila uspešna i da postoji interesovanje nemačkih turističkih agencija za Zlatibor.

“Uspostavili smo kontakte sa više nemačkih turističkih agencija i verujemo da će ove godine broj turista iz Nemačke biti znatno veći nego prethodne godine. Strane turoperatere najviše interesuje ponuda koja uključuje aktivan odmor sa kvalitetnim pešačkim i biciklističkim stazama,” rekao je Živanović.

Turistička organizacija Zlatibora planira da u saradnji sa TO Srbije organizuje promotivnu turu za nemačke turoperatere kako bi se upoznali sa Zlatiborom i ostalim turističkim destinacijama Srbije.

This slideshow requires JavaScript.

Prema podacima za 2016.godinu Srbiju je posetilo 63.935 gostiju iz Nemačke koji su ostarili 128.897 noćenja. Zlatibor je 2015.godine posetilo 729 gostiju iz Nemačke a 2016.godine 1.109. Što se tiče 2017.godine u januaru je Zlatibor posetilo 4.195 stranih gostiju što je povećanje od 9,3% u odnosu na 2016.godinu, a zabeležen je i rast broja noćenja stranih turista koji su ostvarili 15.852 noćenja što je povećanje od 10%.

 

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

Slika dana

Rubrike

Arhiva

Kupindo

%d bloggers like this: