fbpx
Manifestacije Turizam

Kraljev trg – cirkus teatar

Kraljev trg je u petak, 17.avgusta bio u cirkusko – karnevalskoj atmosferi. Turistička organizacija Zlatibora je za ovu priliku pripremila niz nadasve neobičnih nastupa koji su zabavili sve prisutne.

Program je oko 18 časova počeo nastupom žonglera, koji su demonstrirali izuzetnu spretnost i uvežbanost, tako da nijedna loptica nije pala na zemlju. Po mnogima ovaj nastup je bio najbolji primer multitaskinga gde su žongleri u isto vreme radili po nekoliko stvari.

Potom su malu scena na Kraljevom trgu pored jezera zauzeli glumci a najmlađi su mogli da uživaju u zgodama i nezgodama čarobnjaka Merlina i njegovih drugarica, vile Mile i veštice Grete upredstavi “Velika zbrka”. Mališani su se u jednom trenutku pridružili na sceni čarobnjaku Merlinu jer trebala mu je pomoć da veštica Greta postane dobra kako bi mogli da se vrate u svet čarolije.

Oko 20 časova na glavnoj sceni su nastupile sestre Gobović, Marija i Marina koje su predstavile svoj raskošan talenat pevajući izvorne i starogradske pesme u nadasve modernim aranžmanima. Publika je uživala u pesmama Probudi se Stojane, Ružo rumena, Zaspo Janko, Žubor voda žuborila, ali je publika posebno zavolela pesmu Devojačko veče koje su sestre Gobović otpevale na bis.

Za kraj večeri publika je mogla da uživa u Igri vatre, gde su se baklje opasno brzo vrtele oko plesača. Posebnu atrakciju su predstavljale igra vatrenog mača i vatrene kugle koje su izazvale dosta uzbuđenja u publici.

Program se nastavlja i danas, tako da će svi moći da uživaju u stvaranju 3D street arat na Kraljevom trgu, gde će svoju umetničku viziju predstaviti Milovoj Kostić. Kreativna radionica Čarolija će izvesti mjuzikl za decu, dok će potom na glavnoj sceni biti predstavljen Muzičko – akrobatski kabare.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031