fbpx
T-Info Turizam

Makedonski turoperateri posetili Zlatibor

Planinski centar Zlatibor, nije samo omiljeno odredište domaćih turista, već je po svojim sadržajima prepoznat i u regionu. Veliki broj turista iz Republike Makedonije rado boravi na “zlatnoj planini”. Ovog vikenda, 14-16.oktobra Zlatibor su posetili predstavnici turističkih agencija iz svih krajeva Makedonije.

Jedan od vodećih makedonskih turoperatora “Pilot travel” organizovao je za svoje saradnike i subagente promotivno turističko putovanje, kako bi se turistički poslenici upoznali sa novim turističkim sadržajima Zlatibora pred nastupajuću zimsku sezonu. Domaćini su im bili hotel “Zlatibor Mountain Resort & Spa” i Turistička organizacija Zlatibor.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović je gostima predstavio ukupnu turističku ponudu Zlatibora i najavio im nove sadržaje koji će turistima biti dostupni u narednom periodu. On je istakao da se uređuju nove pešačke i biciklističke staze, da se prave golf tereni, autodrom, ali da je u planu i izgradnja akva parka i najavio da se i ove godine priprema spektakularan program za doček Nove godine, na Kraljevom trgu i u zlatiborskim hotelima i restoranima.

Grupu iz Republike Makedonije pozdravili su i Milosav Dunjić, generalni direktor hotela “Zlatibor Mountain Resort & Spa”, kao i pomoćnica predsednika Opštine Čajetina za odnose sa javnošću Marija Jeremić. Za goste je organizovan izlet do atraktivnih turističkih lokaliteta, Stopića pećine i vodopada u Gostilju, gde im je bio priređen ručak u prirodi. Vozili su se najdužom panoramskog gondolom na svetu, a najviše pažnje im je privukla multimedijalna fontana na zlatiborskom jezeru, koja je puštena u rad 30. juna na Dan opštine Čajetina. Na vodenom video bimu, iznad zlatiborskog jezera domaćini su kolegama poželeli dobrodošlicu na makedonskom jeziku, uz sliku zastave njihove zemlje, što je kod njih izazvalo posebno oduševljenje.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031