fbpx
Seminari Turizam

Na Zlatiboru savetovanje o saobraćajnim nezgodama

U ČIGOTI® na Zlatiboru od 17. do 19. maja 2018. održava se 12. Naučno-stručno savetovanje sa međunarodnim učešćem na temu “Saobraćajne nezgode”.  Očekuje se učešće velikog broja stručnjaka za drumski saobraćaj, koji će kroz naučnu raspravu, pokušati da sagledaju probleme u ovoj oblasti, i da se predstave moguća rešenja za postojeće probleme.

Savetovanje će otvoriti profesor dr Radoslav Dragač a planirano je da se ovom prlikom učesnicima savetovanja obrate i Prof. dr Dragoljub Šotra, kao i predstavnici Nacionalna asocijacija tehničkih pregleda „NATEP“ Dr Andrija Vujičić i generalni menadžer ove organizacije Vlada Marinković.

Za ovogodišnje Savetovanje je pripremljeno više od pedeset radova, među kojima su i FARO Reality – rekonstrukcija sudara automobila (Dr Nenad Milutinović, dipl. inž. saob.; dr Marko Maslać, mast. inž. saob., VTŠSS, Kragujevac), Prikaz i analiza izmena i dopuna odredbi ZOBS (Prof. dr Radoslav Dragač; prof. dr Milomir Veselinović; Milenko Jezdimirović, dipl. inž. Saob), E – osiguranje – implementacija internet tehnologija u sektoru osiguranja (Msc Adrijana Joković, dipl. pol.; doc. dr Živorad Ristić, dipl. ing. saob., Udruženje osiguravača Srbije), kao i Forenzička analiza podataka u drumskom saobraćaju (Dr Ištvan Bodolo, docent; Dr Nena Tomović, docent, Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment, Univerzitet privredna akademija Novi Sad; Gábor Vida, Budapest University of Technology and Economics, Budapest)

Pored predavanja biće organizovan i okrugli sto na gde će učesnici savetovanja predstaviti svoja iskustva i zajednički indentifikovati probleme u aktuelnom sistemu uz predloge kako učiniti saobraćaj u Srbiji bezbednijim.

Više o savetovanju i program pogledajte ovde

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829