fbpx
T-Info Turizam Vesti

Nastavak saradnje Zlatibora i Republike Srpske

Zlatibor već godinama ima dobru saradnju sa Republikom Srpskom u svim oblastima, a naročito na polju turizma. Sve više turista sa one strane Drine dolazi na ovu planinu. Iz tog razloga u četvrtak 20. septembra u Višegradu je potpisan Protokol o saradnji između Turističke organizacije Zlatibor i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

U novootvorenim prostorijama Turističke organizacije Višegrad, Protokol su potpisali ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković i zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić.

Ovim protokolom potpisnici izražavaju saglasnost o potrebi unapređenja međusobne saradnje u oblasti privrede, posebno turizma, ugostiteljstva, kulture, sporta i razmene iskustva u oblasti razvoja turizma i izražavaju zajedničko uverenje da je saradnja i partnerstvo u ovim oblastima u obostranom interesu i da će doprineti budućem uspešnijem i kvalitetnijem ukupnom razvoju sa svim pozitivnim ekonomskim i drugim efektima.

Zlatibor predstavlja turistički brend celog regiona, i to u svim oblastima koje ova planina nudi, rekao je Predrag Gluhaković, ministar turizma u Vladi Republike Srpske, i dodao da ova zemlja želi da sa Zlatiborom ima još kvalitetniju i čvršću saradnju. Gluhaković navodi da je ovo zasluga svih turističkih radnika i da im je želja da se sva pozitivna iskustva sa Zlatibora prenesu u Republiku Srpsku, a i obratno. Ministar je naglasio da ga raduje što će gosti iz Republike Srpske moći da borave po povoljnijim uslovima na Zlatiboru.

Arsen Đurić je rekao da je cilj potpisivanja protokola upravo stvaranje regionalnog turističkog proizvoda, zajednički nastupi na inostranim sajmovima i promocija na dalekim turističkim tržištima. Istakao je da Turistička organizacija Zlatibor već tradicionalno ima odličnu saradnju sa Ministarstvom turizma Vlade Republike Srpske, kao i sa svim turističkim organizacijama. Kao primer je naveo dobru saradnju između Višegrada i Zlatibora, koji se ogleda u tome da se za goste sa Zlatibora svakodnevno organizuju izleti do Andrićgrada i starog mosta Mehmed – paše Sokolovića.

Takođe će se zajedničkim planskim aktivnostima obezbediti marketinški nastup, medijsko predstavljanje i propagiranje turističke destinacije Zlatibor na teritoriji Republike Srpske, kao i privrednih i turističkih vrednosti Republike Srpske na području Zlatibora i opštine Čajetine.

Izvor: www.zlatibor.org.rs

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031