fbpx
T-Info Turizam

Novine u turističkom poslovanju – onlajn plaćanje u turizmu

Turistička organizacija Zlatibor je u četvrtak, 23. februara bila učesnik panel diskusije pod nazivom “Online plaćanja u turizmu – trendovi i izazovi”, koja je održana u okviru 44. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu.

Na panelu se govorilo o trenutnom stanju vezanom za online plaćanje u Srbiji i regionu sa akcentom na hotelsku industriju, rešenjima za unapređenje turističke privrede kroz omogućavanje online plaćanja fizičkim licima koja pružaju ugostiteljske usluge smeštaja, digitalizaciji destinacijskog menadžmenta i zadovoljenje potreba savremenih posetilaca online kupovinom ulaznica za turističke atrakcije.

Ovom prilikom je predstavljena platforma “Visit Serbia“ gde su pripremljene prezentacije najvažnijih turističkih destinacija u Srbiji.

U diskusiji je učestvovao i direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović. On je istakao da je zadovoljstvo turista stalni cilj Turističke organizacije Zlatibor. Kao i da je promena ključna reč u savremenom poslovanju tako da je neophodno pratiti trendove. Potom je napomenuo da će turistička platforma “Visit Serbia” koja je bazirana na inovativnom makrektingu destinacije kao i onlajn kupovini karata za turističke atrakcije uticati na unapređenje usluge i kvalitet iskustva turista na destinaciji što će ulepšati njihov boravak kao i podizanje imidža i prepoznatljivosti destinacije.

Pored Vladimira Živanovića, direktora TO Zlatibor o trenutnom stanju vezanom za online plaćanje u Srbiji i regionu i rešenjima za unapređenje govorili su predstavnica Ministrstva turizma i omladine Dunja Đenić, predstavnk Narodne banke Srbije Aleksandar Stanojević, predstavnik Banke Inteze ad Miloš Lazarević, Emir Dizdarević iz WSPAY, Franko Radoš predstavnik Valamar Riviere dd i Milan Gambiroža iz LedPay.

Učesnici panela su saglasni da je bezgotovinsko plaćanje budućnost koja je sve bliža. Očekuje se da bezgotovinsko plaćanje pojednostavi i ubrza procese usluge u turizmu naročito kod kupovine karata za lokalitete i turističke atrakcije kao što je Gold gondola, zaključak je panel diskusije.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930