fbpx
T-Info Turizam

Održana obuka za ugostitelje “Čisto i sigurno” na Zlatiboru

U kongresnoj sali Inovacionog biznis centra na Zlatiboru 12. aprila je održana edukacija “Čisto i sigurno”. Namenjena pružaocima turističkih usluga, među kojima su hoteli, odmarališta, hosteli, privatni smeštaj registrovan u sistemu e-turista, restorani, objekti kulturnog nasleđa, kao i drugi zaposleni koji učestvuju u formiranju turističkog proizvoda.

Uvodnu reč kao domaćin skupa održao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović. Edukaciju je svojim pozdravnim govorom u ime organizatora uveličao prof. dr Georgi Genov, direktor Udruženja “HORES”, koji je govorio o prilagođavanju turizma postkovid situaciji. Ovom prilikom obratila se i Slađana Sekulić, specijalista interne medicine, koja je istakla preventivne mere sprečavanja zaražavanja od kovida–19 u sektoru turizma i smeštaja.

Edukacije se realizuju u okviru projekta „EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam“, koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Projekat sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, a glavni politički partner je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Kao odgovor na izazove koje je epidemija kovid -19 stavila pred turistički sektor, projekat je u svoje aktivnosti stručne podrške i jačanja kapaciteta uvrstio i podršku sprovođenju doborovoljne sertifikacione šeme “Čisto i sigurno”, koju sprovodi “HORES” uz institucionalnu podršku Turističke organizacije Srbije. Ova mera ima za cilj da se razviju zdravstveno-bezbednosni protokoli u turizmu kao i obuče turistički i ugostiteljski radnici za njihovu primenu, kako bi se smanjili rizici od širenja virusa u turističkim objektima.

Polaznici obuke su dobili sertifikat kao potvrdu da su osposobljeni za prihvat gostiju u uslovima pandemije prouzrokovane COVID–19.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031