fbpx
Manifestacije Turizam

Održani prvi foto susreti na Zlatiboru

Turistička organizacija Zlatibor je u saradnji sa Foto-savezom Srbije od 10. do 13. maja organizovala Foto-susret „Zlatibor 2018“. Ovom prilikom Zlatibor se našao u objektivu vrsnih poznavalaca fotografije. Pored domaćih fotografa ovom prilikom su Zlatibor posetili i gosti iz Makedonije.

Izvor: TO Zlatibor

U tri dana fotografi majstori fotografije su uz pomoć i u saradnju sa TO „Zlatibor“ obišli i videli veliki deo prostranstva Zlatibora, njegove atrakcije, otkrivene i neotkrivene, od Muzeja Staro selo u Sirogojnu, Stopića pećine, Gostiljskog vodopada i Prerasti u Dobroselici, do netaknutih prostora Semegnjevske gore, Carevog polja, vrha Čigote, te predela koji vode ka manastirima Uvac i Dubrava.

Nјihovim umetničkim traganjem po lepotama planine i izuzetnim fotografijama koji su nastajali, neotkriveni predeli Zlatibora će javnosti postati vidljiviji i privlačniji, a svi učesnici su izrazili želju da sve te predele ponovo posete i u narednom periodu, kroz neko drugo godišnje doba, kada se Zlatibor prikazuje u jednom sasvim drugačijem izdanju. Imajući sve to u vidu, direktor TO „Zlatibor“, Vladimir Živanović i predsednici foto saveza Srbije Branislav Brkić i Makedonije Boro Rudić saglasili su se da ovo u budućnosti ne bude i jedini zlatiborski foto susret.

Izvor: TO Zlatibor

Ove godine na foto susretima su učestvovali Branislav Brkić (majstor fotografije), Boris Nikolašević (umetnički fotograf), Ljiljana Jovanović (umetnički fotograf), Snežana Lerh (umetnički fotograf), Makedonka Kostadinova (umetnički fotograf iz Skoplja), Dragan Babović, Dragana Janković, Zoran Milutinović, Violeta Milutinović, Jelica Milentijević (Beograd), Ištvan Virag,  Branko Milešević (Sombor), Milorad Milićević (Leskovac), Radisav Filipović (Leskovac), Ivan Stojanović, Slavoljub Radojević (Kragujevac), Vladimir Mijailović (Požega), Bora Rudić, majstor fotografije i predsednik Foto-saveza Makedonije i Miroslav Predojević, predsednik Foto-saveza Srbije.

Izvor: TO Zlatibor

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Slika dana

Kupindo