fbpx
Biznis Lokalna privreda T-Info Turizam

Otvorena nova sportska hala na Zlatiboru

Danas je na Zlatiboru svečano otvorena nova sportska hala površine 660 metara kvadratnih. Objekat ima dimenzije 31 sa 19 metara, a pored hale urađene su dve svlačionice. Radi se o multifunkcionalnom objektu koji će moći da se koristi za košarku, odbojku, kao i za ostale sportove. Ova sportska hala je izgrađena u sklopu dečjeg odmarališta Golija na Zlatiboru. Hala je izgrađena zajedničkim sredstvima grada Užica, Ustanove dečije odmaralište Zlatibor, opštine Čajetina i Ministarstva za trgovinu i turizam.

Novoizgrađenu halu danas je obišao ministar za trgovinu i turizma, Rasim Ljajić, koji je istakao da će Ministarstvo i u budućnosti pomagati razvoj turizma na Zlatiboru.

.Sa novim investicijama, ovo dečije odmaralište sada je predvodnik školskog turizma u Srbiji, a poslednjih godina popunjenost kapaciteta je 100%. Zbog dobrih uslova koje pruža, otvara se i nova priča za uvećanje smeštajnog kapaciteta, koje nedostaje. Ministar Ljajić najavljuje već za sledeću godinu izgradnju saune, slane sobe, teretane i dečije igraonice.

U poslednje tri godine, dečije odmaralište Golija finansiralo je projekte vredne 80 miliona dinara, od čega je pomoć ministartva trgovine i turizma bilo 41 milion. Tako su 2015. godine izgrađeni dodatni smeštajni kapaciteti – 330 kvadrata i pokriveno je igralište za košarku. Naredne godine, investiralo se u izgradnju zatvorenog bazena, dodatnih 300 kvadrata smeštajnog kapaciteta i novi teniski teren. Ove godine izgrađena je i sportska hala pd 660 kvadrata, koja je od danas u funkciji. Sa novim investicijama, ovo dečije odmaralište sada je predvodnik školskog turizma u Srbiji, a poslednjih godina popunjenost kapaciteta je 100%. Zbog dobrih uslova koje pruža, otvara se i nova priča za uvećanje smeštajnog kapaciteta.

Vrednost ovog projekta je 34 miliona dinara, od čega je Ministarstvo odvojilo 15 miliona dinara, grad Užice 5 miliona dinara, ostatak je sredstava je iz sopstvenih prihoda obezbedila Ustanova dečije odmaralište Zlatibor. Opština Čajetina je ovaj projekat oslobodila plaćanja takse za komunalno opremanje zemljišta u iznosu od  8,3 miliona dinara.

„Ovaj objekat ima sjajan parket – najmoderniji, kako to zahtevaju moderni sportovi, a idealan je i za razvoj sportsko – školskog turizma. Dakle, još jedan korak za razvoj dečijeg odmarališta, koje odlično radi poslednjih godina i zahavanjujući svom dobrom radu, izdvaja iz svojih sredstava veliki novac“, kaže Tihomir Petković, gradonačelnik Užica.

Vladan Cuparić, direktor Ustanove dečije odmaralište Zlatibor kaže da je ministar Ljajić više puta pokazao je je prijatelj dečijeg odmarališta i pokretačka snaga, koja je od običnog odmarališta napravila lidera u Srbiji. Cuparić ističe da se nada da će u narednim godinama Golija biti lider i na Balkanu.

„Pružila nam se mogućnost da organizujemo i odbojkaški kamp, koji smo ove godine započeli sa Vanjom Grbićem, i imali smo izuzetnu posećenost dece iz preko 19 zemalja. Naravno, tu je i tradicionalni košarkaški kamp profesora Aleksandra Nikolića, na koji dolaze deca iz više od 25 zemalja sveta, i to dolaze na našu planinu, u naš objekat i nose odavde najlepše uspomene“, kaže Vladan Cuparić, direktor Ustanove dečije odmaralište Zlatibor.

Sa novim investicijama, ovo dečije odmaralište sada je predvodnik školskog turizma u Srbiji, a poslednjih godina popunjenost kapaciteta je 100%. Zbog dobrih uslova koje pruža, otvara se i nova priča za uvećanje smeštajnog kapaciteta, koje nedostaje. Ministar Ljajić najavljuje već za sledeću godinu izgradnju saune, slane sobe, teretane i dečije igraonice.

„Koliki značaj dajemo Zlatiboru, svedoči i jedan detalj, a to je da smo juče na Vladi imenovali docenta Miroslava Kneževića za državnog sekretara za turizam, čoveka koji je sa Zlatibora i koji ima najbolji uvid u turističke i svake druge potencijale ove destinacije. Sigurno će to biti jedan novi podstrek za naše dalje aktivnosti kada govorimo o Zlatiboru“, istakao je Rasim Ljajić, ministar trgovine i turizma i dodao:

„Ovde smo stavili fokus na sportski turizam i u narednom periodu ćemo raditi na tome da Zlatibor pozicioniramo kao važno mesto za, pre svega, pripreme različitih sportista. Već ove godine imali smo preko 100 različitih ekipa koje su se ovde pripremale i još uvek nedostaje dovoljno, pre svega fudbalskih terena. Ministarstvo je finansiralo izgradnju jednog takvog terena, a dogodine ćemo raditi atletsku stazu za pripreme atletičara, i to oko jednog fudbalskog stadiona“.

Inače, ministar Ljajić kaže da Zlatibor mnogo znači za srpski turizam i da je ova planina, bez ikakve sumnje, jedna od tri top destinacije, sa neverovatnim potencijalom za dalji rast i razvoj. Ministarsvo je prepoznale te potencijale, dodaje Ljajić i naglašava da se svi ti potenciji u velikoj meri iskorišćavaju zahvaljujući investicijama države, ali i privatnog sektora.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031