fbpx
T-Info Turizam

Počele prijave za odmor uz vaučere

Poslednjih dana 2018.godine na internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija su objavljeni spiskovi izdavalaca koji su se prijavili za učešće u Programu odmor uz vaučere. U prvoj tabeli se našlo 258 izdavalaca, a među njima i 20 sa Zlatibora. Među evidentiranim izdavocima sa Zlatibora su Konačište Mina, Vila As, Vila Vidikovac, Vila Marić, Vila Darik, Apartmani Bučevac. Pored privatnih izdavalaca na listi se nalaze i četiri konačišta kao i hotel Mona.

Kako su nam rekli ugostitelji koji su na listi turisti se interesuju za korišćenje vaučera a prve rezervacije su već poslate. Turisti treba samo da povedu računa da postoji rok od 30 dana između podnošenja zahteva i odlaska na odmor.

Što se tiče izdavalaca pravila su ostala ista kao za 2018.godinu, što znači da se mogu prijaviti svi ugostitelji sa teritorije Republike Srbije, izuzev ugostitelja koji pružaju usluge smeštaja na teritoriji gradova Beograda i Novog Sada.

Od dokumentacije fizička lica treba da dostave obrazac prijave, kopiju rešenja o kategorizaciji, ugovor sa turističkom agencijom, kopiju rešenja za turističku agenciju iz APRa, kao i izjavu će sami prikupiti potrebnu dokumentaciju (pošto po zakonu postoji mogućnost da državni organ po službenoj dužnosti prikupi potrebna dokumenta u roku od 30 dana), dok za pravna lica treba dostaviti obrazac prijave, kopiju rešenja o upisu u odgovarajući registar, a za kategorisane objekte i kopiju rešenja o razvrstavanju u kategoriju.

Građani su već počeli da se interesuju za odmor uz vaučere, a zbog pravila ovog programa prvi gosti se mogu očekivati početkom februara. Što se tiče dokumentacije građanima je potrebna rezervacija od izdavaoca koji je na listi Ministarstva turizma, dok ostatak dokumetacije zavisi od radnog statusa.

Nezaposlena lica tako treba da dostave potvrdu od Nacionalne službe za zapošljavanje, zaposleni dostavljaju potvrdu iz preduzeća da imaju zaradu manju od 60.000 dinara za mesec koji prethodi u kome se podnosi zahtev.

Spisak izadavalaca se može pogledati na listi Ministarstva turizma a potpune uslove za prijavu za vaučere i potrebne obrasce svi zainteresovani mogu pogledati na ovoj adresi.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031