fbpx
Biznis Lokalna privreda Seminari Turizam

Počelo savetovanje javnih izvršitelja na Zlatiboru

U hotelu Mona danas je počelo peto savetovanje javnih izvršitelja Srbije. Skupu prisustvuje veliki broj javnih izvršitelja, predstavnici sudstva, izvršiteljskih organizacija iz inostranstva kao i ministarka pravde Nela Kuburović.

Na početku skupa prisutnima se obratila predsednica Komore javnih izvršitelja Aleksandra Trešnjev koja je istakla da je po njenom mišljenju reforma sistema izvršenja uspešno izvršena i da je veliki broj predmeta rešen. Ona se osvrnula i na nedavne događaje i napade na javne izvršitelje istakavši da su ovakvom stanju dosta doprineli i mediji koji neprofesionalno izveštavaju o izvršenjima.

Potom se prisutnima obratio  Mark Lasman direktor USAID Projekta vladavina prava koji je istakao da USAID pruža podršku kako bi pravosudni sistem bio efikasan uz delotovran postupak izvršenja. Kroz projekat Vladavina prava pružena je stručna i logistička podrška radnoj grupi koja priprema izmene zakona o izvršenju.

Ministarka Koburović je ovom prilikom čestitala jubilej Komori javnih izvršitelja. Ona je govorila o razlozima da se formira radna grupa koja će pripremiti izmene zakona o izvšenju kako bi se otklonile sve negativne posledice. Nela Koburović je istakla da se bez efikasnog sistema izvršenja ceo sistem izvršnih isprava, verodostojnih isprava dovodi u pitanje a samim tim i namirenje novčanih i nenovčanih potraživanja.

U nastavku savetovanja razgovaraće se o prodaji nepokretnosti u izvršnom postupku, o ograničenjima u sprovođenju izvršenja i posredovanja, a posebna pažnja će biti posvećena elektronskoj prodaji u izvršnom postupku, kao i kada se izvršenje sprovodi na računima izvršnih dužnika.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031