fbpx
T-Info Turizam

Predstavljena zimska ponuda Zlatibora u Makedoniji

Turistička organizacija Zlatibor nastavlja sa promocijama Zlatibora u regionu. Posle Mađarske i BiH sa sadržajima i ponudom Zlatibora su se upoznali i turistički radnici u Makedoniji.

Pred velikim brojem novinara, turističkih radnika i privrednika iz Makedonije u utorak, 28. novembra u prostorijama ambasade Republike Srbije u Skoplju Turistička organizacija „Zlatibor“ predstavila je zimsku turističku ponudu planine. Na promociji Zlatibora, prisutnima se obratila ambasador Srbije u Skoplju Dušanka Divjak Tomić koja je podsetila da TO Zlatibor od 2010. godine redovno održava promocije u glavnom gradu Makedonije i time doprinosi da veliki broj gostiju iz ove države svoj odmor provodi na Zlatiboru.

Zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić, rekao je „da prezentacijama podsećamo tržište Makedonije na sadržaje koje imamo, ali i na novine kojih je sve više na Zlatiboru“. On je posebno istakao projekte na kojima radi opština Čajetina, a to su izgradnja panoramske gondole od centra Zlatibora do ski centra Tornik i izgradnja Omladinskog kulturnog centra, koji će omogućiti da se i tokom zimskim meseci održavaju razni događaji i manifestacije. Rekao je i da se na Zlatiboru grade novi hoteli visoke kategorije, koji će povećati ukupan broj smeštajnih kapaciteta na planini.

Video prezentacijom i kratkim filmom, Jelica Tošić iz Turističke organizacije „Zlatibor“ prisutnima je predstavila turističku ponudu planine, sa osvrtom na zimske sadržaje i pozvala ih da zimski odmor provedu na Zlatiboru i otkriju zašto je Zlatibor više od planine.

Posle Skoplja u sredu 29.novembra je prvi put na Ohridu održana promocija ukupne turističke ponude Zlatibora. Predstavnici sa Zlatibora su imali prijem u opštini grada Ohrida, gde su sa domaćinima govorili o mogućnostima saradnje u oblasti turizma i privrede. Nakon razgovora u opštini, u hotelu „Nova Rivijera“ u centru Ohrida održana je promocija Zlatibora. I predstavnici medija i turističkih agencija bili su veoma zainteresovani za ponudom Zlatibora. Dogovoreno je da se za njih organizuje studijska tura, kako bi se na licu mesta upoznali sa ponudom jednog od najposećenijih turističkih centara u Srbiji.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031