fbpx
Provod Turizam

Raznovrsna ponuda apartmana na Zlatiboru

Ponuda i potražnja idu u korak jedna sa drugom i predstavljaju dve oblasti koje konstantno podstiču razvoj jedna druge. Zlatiborski turizam pravi je primer ovakvih tvrdnji. Ponuda je svake godine raznovrsnija, a postavljaju se i novi turistički standardi. Godina iza nas je postavila nova pravila a turistička privreda se prilagodila novim okolnostima. Epidemija koja je zahvatila ceo svet imala je i jednu, ako se tako može reći, pozitivnu stranu. Kako smo sprečeni da putujemo van zemlje, počeli smo da se okrećemo ka lepotama koje nudi naša zemlja. Otkrili smo koliko prelepih i turistički uređenih mesta nas je čekalo na svakom koraku, a koje do sada nismo vrednovali onako kako zaslužuju. Turisti su u 2020.godini mogli da otkriju novi Zlatibor. Turistička ponuda nikada nije bila veća i kvalitetnija.

Zlatibor je sada destinacija koja može da ponudi svojim gostima izuzetno veliki broj kvalitetnih i vrlo modernih apartmana. Smeštajne jedinice ovog tipa najčešći su i najpovoljniji izbor za turiste. Pored smeštaja u centru, turistima su sada na raspolaganju i apartmani i dupleksi u naseljima Vlaovina, Gajevi ili Jelena Anžujska.

Autor: Sava Milankov

Osim široke i razgranate ponude, ono što odlikuje smeštaj na planini jesu i visoki standardi uređenosti i održavanja, koji se iz sezone u sezonu podižu kvalitet usluge. Tokom boravka u nekom od ovih objekata na raspolaganju ćete imati moderne aparate, kuhinjske elemente, i kvalitetan nameštaj. Gostima su na raspolaganju i dodatni sadržaji kao što su: teretane, otvoreni i zatvoreni bazeni, đakuzi kade, spa centri, terase sa predivnim pogledima ili velika, uređena dvorišta sa vrtom i prostorom za dečju igru. Posebna, pa možda i najvažnija pogodnost jeste što se apartmani mogu zakupiti po vrlo povoljnim cenama.

S obzirom na stepen opremljenosti, lokaciju i broj pogodnosti koje nude, apartmani se mogu iznajmiti po različitim cenama. Ono što je sigurno i vrlo važno je da su sve smeštajne jedinice tako dizajnirane da čine boravak prijatnim. Dodatni sadržaji uglavnom nisu uračunati u osnovnu cenu i dodatno se naplaćuju. Prema cenama apartmani na Zlatiboru bi mogli da se podele u tri kategorije:

  • Najjeftiniji apartmani – 25€ po danu, odnosno 6€ po osobi – vrlo pristojno uređeni apartmani, koji poseduju standardne sadržaje, sasvim dovoljni da obezbede prijatne boravke i ispunjene trenutke.

  • Najtraženiji i najbrojniji apartmani – od 40 do 50€ po danu: ovo su smeštajne jedinice koje mogu da prime do 4 osobe i savršene su za porodične boravke. Imaju luksuzan nameštaj, moderno su opremljene, a osim toga poseduju i dodatne sadržaje: predivne terase, zatvorene bazene ili đakuzi kade. Zahvaljujući svemu ovome, ovi apartmani su najtraženiji oblik smeštaja na Zlatiboru.

  • Apartmani velike površine – od 60 do 100€ – pogodni za smeštaj 6 i više osoba. Ovi apartmani su savršeni za grupe prijatelja koji zajedno žele da uživaju u lepotama planine. One, kao i prethodna grupa, nude niz pogodnosti koje će vaš boravak na Zlatiboru učiniti nezaboravnim iskustvom.

Autor: Sava Milankov

Zlatibor se može pohvaliti i autentičnim planinskim objektima, koji će pružiti pravi odmor. Brvnare na Zlatiboru takođe razvijaju svoje kapacitete i predstavljaju vrlo poželjnu smeštanu kategoriju. Kao i poslednja navedena kategorija apartmana, planinske kolibe su prostori velikih površina, u kojima može odsesti čak do 8 osoba. Cene devnog zakupa brvnara stoga dostižu i do 135€. U okviru svih ovih kućica dobijate izuzetne pogodnosti, koje će preneti pravu planinsku atmosferu i priuštiti savršen odmor na svežem vazduhu. One su mahom raspoređene u okolnim naseljima, savršenim za uživanje u predivnim planinskim pejzažima.

Iznete osobine i cene smeštaja pokazatelji su da ćete izuzetno jednostavno dobiti odličan smeštaj i obezbediti kvalitetne odmore. Zlatiborska ponuda se prilagođava različitim željama i mogućnostima, te turisti lako uspevaju da pronađu savršen prostor za sebe i svoje najdraže.

Autor: Sava Milankov

Kao što smo naveli, jedna od glavnih osobina zlatiborskog turizma jeste stalno usavršavanje ponude. U tom smeru se i kreću novi planovi za budući razvoj. Puštanje u rad zlatiborske gondole će povećati atraktivnost novih naselja. Jedan od glavnih planova je izgradnja novog naselja, koje će se graditi u blizini Ribničkog jezera. Zlatni Zlatibor  biće urbano, moderno naselje u okviru Ribnice, jednog od najlepših delova Zlatibora.

Najposećenija planina u Srbiji najbolji je predstavnik srpskog turizma, prostor koji može da zadivi kako domaće, tako i strane turiste. Zlatiborci su se potrudili tako da svaki trenutak na planini može biti kvalitetno iskorišćen.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031