fbpx
T-Info Turizam

Ruski turoperateri posetili Zlatibor

Predstavnici devet turoperatora iz Rusije u drugoj polovini novembra posete Zlatibor u okviru svoje info-ture po Srbiji. U organizovanu posetu Zlatiboru stigli su predstavnici nekoliko agencija iz Moskve, kao i agencije iz gradova Jaroslav, Tula, Samara, Penza i Arkhangelsk.

Turistički radnici iz Rusije boravili na Zlatiboru dva dana. Domaćini su gostima iz Rusije predstavili atrakcije i sadržaje koji su na raspolaganju turistima, aktivnosti kao i koji vidovi turizma su zastupljeni na Zlatiboru. Prezentacija održana u pozorišnoj sali Kulturnog centra Zlatibor, uz poštovanje propisanih epidemioloških mera. Ovo je bila idealna prilika da se gosti iz Rusije sretnu sa zlatiborskim hotelijerima, razmene kontakte i detaljnije upoznaju sa bogatom i raznovrsnom ponudom smeštaja.

Domaćini su za kolege iz Rusije organizovali pešačku turu po centru Zlatibora. Gosti su mogli da se uvere u ponudu Dino i Avantura park. Posetili su sportsku halu, fudbalske i teniske terene kao i obnovljeni Kraljev trg. Najveću pažnju privukli su im stubovi ”Gold gondole”, a njihovo oduševljenje najdužom panoramskom žičarom, koja će uskoro prevoziti putnike, potvrđuje da su opština Čajetina i Zlatibor tim kapitalnim projektom učinili veliki korak napred ka evropskoj i svetskoj turističkoj mapi.

Za uvažene goste iz Rusije organizovan je i ručak, u okviru koga su imali priliku da degustiraju neke od tradicionalnih zlatiborskh specijaliteta: pršutu, sir, kajmak, domaću pitu i druge. To im je proširilo saznanja o bogatoj gastronomiji našeg kraja i uverilo ih u gostoprimstvo ovdašnjih domaćina. Od Zlatibora su se oprostili puni pozitivnih utisaka i spremni za dalju saradnju, jer kako su naveli, najposećenija srpska planina Zlatibor ima veliki potencijal na ruskom turističkom tržištu.

Nakon upoznavanja sa ponudom i sadržajima najposećenije planine Srbije, gosti ocenili da Zlatibor ima veliki potencijal na ruskom turističkom tržištu i iskazali spremnost za saradnju. Da je Zlatibor prepoznat kao destinacija koja se nalazi u samom turističkom vrhu regiona govori činjenica da su veliki svetski organizatori putovanja zainteresovani za atrakcije, sadržaje i doživljaje koje „zlatna planina“ može da ponudi njihovim turistima.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930