fbpx
Biznis Društvo Manifestacije Obrazovanje Turizam Vesti

Sajam poljoprivrede i ruralnog turizma “Zlatibor 2024”

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Opština Čajetina i Zlatiborski eko agrar organizuju Prvi sajam poljoprivrede i ruralnog turizma „Zlatibor 2024“ od 10. do 12. maja na više lokacija u centru naseljenog mesta Zlatibor, koji će predstavljati jedinstvenu priliku za sticanje novih znanja, umrežavanje i davanje značajnog doprinosa razvoju poljoprivrede u regionu. Agro sajam Zlatibor je zamišljen da bude koristan širokoj publici, poljoprivrednicima, savetodavcima, naučnicima iz oblasti poljoprivrede kao i svima zainteresovanima za distribuciju i kupovinu poljoprivrednih proizvoda.

Sajam će se odvijati u tri celine, naglasio je direktor „Zlatiborskog eko agrara“ Marko Marić. Na Kraljevom trgu će se predstaviti poljoprivredno-savetodavne službe iz cele Srbije kao i proizvođači koje oni preporučuju. Obrazovni deo sajma će biti održan u Inovacionom biznis centru Zlatibor. Planirana je i izložba poljoprivredne mehanizacije koja će se održati u neposrednoj blizini Turističko rekreativnog kompleksa na Zlatiboru.

Zlatiborski eko agrar je odnedavno bogatiji za ogranak pod nazivom Agro sajam koji je specijalizovan za organizaciju događaja u oblasti poljoprivrede i turizma poput Pršutijade, Rakijade i sličnih manifestacija karakterističnih za zlatiborski kraj.

Marić je posebno istakao da je edukacija poljoprivrednika sve značajniji osnov uspešnog bavljenja ovom privrednom granom i taj segment je neodvojiv od onoga što Eko agrar uobičajeno radi. „Insistiramo na primeni nauke u praksi u cilju podizanja prinosa i bolje ekonomičnosti na gazdinstvima. Sve edukacije se odvijaju sa naglaskom na uslove poslovanja u našem kraju, u brdsko-planinskom području, i kao što smo prošle godine održali veliki broj predavanja za poljoprivrednike, istim tempom nastavljamo i u ovoj godini. Prvu narednu edukaciju ćemo realizovati u saradnji sa Centrom za ispitivanje namirnica sa kojim nameravamo da organizujemo i jednu školu u kojoj će se izlagači sa smotre suvomesnatih proizvoda edukovati na koji način su njihovi proizvodi ocenjivani i kako su kategorisani, kako bi znali kako da u budućnosti još više unaprede nivo kvaliteta svojih proizvoda“ zaključio je direktor „Zlatiborskog eko agrara“ Marko Marić.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930