fbpx
T-Info Turizam

Sajam turizma 2018 – prvi dan

Četrdeseti međunarodni sajam turizma u Beogradu je svečano otvorila Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić. Ona je ovom prilikom istakla da je turizam jedna od najuspešnijih i najunosnijih privrednih grana u Srbiji i da će se ulaganja u ovaj sektor nastaviti i da se za svaki dinar uložen u turizam vrati jedan evro i da svaki gost koji ovde dođe, sutra sa sobom dovede još nekog. Svečanom otvaranju Sajma su prisustvovali ministar turizma Rasim Ljajić, zamenica ministra turizma Renata Pindžo, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović i mnogi drugi.

Ove godine na Sajmu turizma se predstavlja više od 1.200 izlagača iz čak 55 država, a zemlja partner je Grčka. Ovogodišnji slogan je “Odmor te čeka”.

Turistička organizacija Zlatibora se kao i prethodnih godina predstavlja na štanda TO regije Zapadna Srbija, u hali 4 beogradskog sajma. Zlatiborci su nastavili gde su stali prošle godine tako da su ove godine poseticima Sajma predstavljeni novi digitalni sadržaji. Mlađe posetioce najviše interesuju virutelne ture kroz VR kutak, kao i digitalne fotografije sa pozadinom poznatih zlatiborskih izletišta.

Hotelijeri su zadovoljni posećenošću štandova prvog dana a interesovanje za ponude hotela i agencija je veliko, a posebnu pažnju privlači Dino park, najovija zlatiborska atrakcija koja će ove godine proslaviti svoj prvi rođendan.

Na ovogodišnjem sajmu se predstavlja i najduža gondola na Balkanu “Gold gondola” koja će povezivati Zlatibor i Tornik. Kako će izgledati vožnja gondolom posetioci Sajma mogu da isprobaju koristeći VR naočara. Posebnu zanimljivost predstavlja nagradna igra turističke organizacije Zlatibor i preduzeća “Gold gondola“ koja će trajati tokom sajama, a najsrećniji će imati priliku da osvoje vredne nagrade.

Jedan od turistima omiljenih simbola Zlatibora, popularni „Pokretni žbun“, na štandu je okupio radoznale posetioce i privlačio pažnju svojim zanimljivim pričama i lekovitim biljkama koje su na beogradski sajam stigle direktno sa zlatiborskih pašnjaka. Kombinacije različitih lekovitih trava, čajevi i kreme su pravi izvor zdravlja, što potvrđuju i zadovoljni posetioci štanda koji su imali priliku da se sa lekovitim receptima „Pokretnog žbuna“ sreću i ranije.

Štand Zlatibora bio je interesantan ne samo posetiocima, već i brojnim medijima koji su iskorstili priliku i informisali se o predstojećim aktivnostima turističke organizacije, sadržajima koji su na Zlatiboru pripremljeni za naredni period i celpkupnom ponudom planine.

U petak će se Zlatibor predstaviti gastronomskim spektaklom – voćnim koktelima sa najposećenije srpske planine. Koktel druženje počinje u 13 časova, a svi koji toga dana posete Zlatibor u hali 4 uživaće u nesvakidašnjim ukusima voćnih koktela karakterističnih za zlatiborski kraj.

Beogradski sajam turizma traje do nedelje 25. februara, a Turistička organizacija Zlatibor poziva sve sadašnje i buduće goste planine da posete štand Zlatibora i da se kroz delić sjajne atmosfere uvere zbog čega je „zlatna planina“ opravdano u vrhu turizma Srbije i regiona.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930